На Сході терористи влаштовують снайперські "гнізда" та готують підрив водосховища

На Сході терористи влаштовують снайперські "гнізда" та готують підрив водосховища

Найактивніші дії сьогодні розгорнулися поблизу Слов'янська / Фото: Reuters

Правоохоронці сьогодні запобігли планам агресивних сепаратистів.

Загони терористів сьогодні значно активізувалися майже у кожному населеному пункті Донеччини, де тепер розвішані прапори місцевої народної республіки, повідомляється у спецвипуску ТСН.

Але найбільша напруга та найзапекліші бої від самого ранку тривають у районі Слов'янська та Краматорська. На цю мить, зазнаючи чималих втрат, сепаратисти вимушені відступати углиб міської смуги. У Краматорську українські силовики просуваються повільно у напрямку середмістя.

Готуючись до прориву минулої ночі біля одного із в'їздів до Слов'янська, поблизу селища Коробове, у районі залізничного переїзду, диверсанти намагалися створити бронепоїзд. Для цього у вагонах-вуглевозах почали прорізати автогенами бійниці. Але українські військові вертолітники, після проведеної попередньої розвідки, точним влучанням зруйнували плани бойовиків.

Бійці "Альфи" знищили кілька снайперських точок, але снайперські війни на Донеччині набирають потужного розмаху.

Сепаратисти активізували свою діяльність на Донеччині

Сепаратисти активізували свою діяльність на Донеччині

"Взято до реалізації інформацію про виявлені "гнізда" снайперів у населених пунктах Горлівка, Семенівка та Слов'янськ, а також вогневі засідки навколо готельного комплексу "Царицино", санаторію "Шахтобудівник" і міської лікарні Слов'янська. СБУ продовжує виявляти диверсійні групи сепаратистів у районі сіл Макарівка, Красний Лиман та міста Луганськ. Також викрито схему оборони та мінування вулиць у селі Дружківка, Слов'янську та Краматорську", - повідомила речниця СБУ Марина Остапенко.

За даними служби безпеки, командир терористів на прізвисько "Стрєлок" надав наказ підлеглим викрасти на одній з шахт Слов'янського району вибухівку і підірвати Карлівське водосховище.

Нагадаємо, 5 травня українські спецпризначенці зазнали втрат - МВС повідомило про чотирьох загиблих та 30 постраждалих силовиків.

Кореспондент Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація