На Сході України терористи вбили вже майже сотню українських солдат

На Сході України терористи вбили вже майже сотню українських солдат

Збитий терористами у Луганську літак Іл-76. / Фото: Reuters

За попередніми підрахунками, під час боїв на Сході полягла вже майже сотня українських солдат.

Трагедія біля Луганська зі збитим літаком Іл-76 уже не перша, де не під час боїв масово гинуть українські військові.

Як йдеться, в сюжеті ТСН.19:30, із початку АТО у таких розстрілах уже загинули близько 30 осіб. 22 травня поблизу Волновахи на Донеччині терористи вбили 16 солдатів. Вояки охороняли блок пости і не мали антитерористичних завдань.

Солдатів бойовики застали зненацька. У більшості військовослужбовців навіть не було зброї – її здали напередодні, а на військовій техніці вона була взагалі у чохлах.

29 травня під Слов'янськом збили вертоліт із українськими військовими. Їх везли із гори Карачун, де розміщений телецентр. За кілька хвилин після зльоту по гвинтокрилу випустили ракету. Ніхто із пасажирів, в тому числі і генерал Кульчицький, не вижив.

Кількість загиблих військових у АТО вже наблизилась до 100

Кількість загиблих військових у АТО вже наблизилась до 100

В обох випадках, за твердженням військовиків, діяли професіонали. Адже вогонь вівся із високою точністю та технікою із чітко продуманих позицій.

Точної кількості загиблих солдатів під час АТО поки що не називають. Однак враховуючи жертв збитого літака Іл-76, цифра вже впритул наблизилася до 100.

Нагадаємо, у збитому терористами Іл-76 загинули хлопці з усієї України. Найбільше серед жертв – десантників із Дніпропетровщини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація