На сміттєзвалищі під Львовом знайшли тіло одного з рятувальників

На сміттєзвалищі під Львовом знайшли тіло одного з рятувальників

Фото: ДСНС

Рятувальні роботи тривають

На сміттєзвалищі у Грибовичах під Львовом знайшли тіло одного з рятувальників, які опинилися під лавиною сміття. 

Про це повідомляє кореспондент ТСН

Поки невідомо кого саме знайдено. Рятувальні роботи тривають, адже вже достеменно відомо, що під завалами опинилися чотири людини. 

Зараз працює кілька десятків машин та триста людей. Від ранку чергують карети швидкої допомоги. Медиків викликали, бо звалище ще й досі тліє, випаровування та гази дуже токсичні. Щоправда, завдяки дощу, який випав у ночі, тут немає надто сильного смороду, бо у спекотний день дихати неможливо.

Ще одна небезпека - озеро з відходами від переробки нафти - там їх тисячі тон. Воно розташоване впритул до звалища. Напередодні рятувальники повідомляли про - небезпеку прориву дамби. Така загроза існує і зараз, тож роботи з її укріплення тривають.

Нагадаємо, що у понеділок, 30 травня, на допомогу в пошуках та порятунку пожежників, які опинились під завалом на Грибовицькому сміттєзвалищі, зі Львова вирушили 30 курсантів старших курсів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Проте місцеві мешканці перекрили в'їзд автобусу із курсантами до сміттєзвалища. Раніше з'ясувалося, що під завалами перебувають четверо осіб: троє пожежників та один працівник комунального підприємства. Ймовірно, що люди перебувають на глибині до 20 метрів.

Один із рятувальників, якому вдалося врятуватися, розповів, що зсув сміття нагадував землетрус. Саме на його очах чотирьох чоловіків накрило сміттєвою лавиною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація