На суд ГРУшників Єрофєєва і Александрова доправлять матір загиблого в зіткненні з росіянами

На суд ГРУшників Єрофєєва і Александрова доправлять матір загиблого в зіткненні з росіянами

Розгляд справи продовжать наприкінці наступного тижня / Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Призначені дати найближчих засідань.

Голосіївський районний суд міста Києва призначив наступне засідання у справі російських ГРУшників Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова на 22 січня, початок о 10:30.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" в ході сьогоднішнього засідання суд допитав свідків з боку обвинувачення, а саме – двох українських військових, учасників АТО.

Після закінчення допиту в суді було оголошено перерву на прохання прокуратури у зв'язку з необхідністю забезпечити доставку на засідання матері українського військовослужбовця Вадима Пугачова, який був убитий під час бойового зіткнення з російськими ГРУшниками в травні 2015 року.

Також визначена дата наступного судового засідання – воно відбудеться 27 січня о 10:30.

Напередодні на засіданні у справі ГРУшників була присутня сестра української льотчиці Савченко - вона передала слова Надії російським військовим.

Спецназівці були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де їм зробили операції.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Наразі Александров перебуває у лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО. В СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

Під час допитів полонені військові наполягали на тому, що є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання Міноборони РФ, проте вже на суді від цих свідчень відхрестились. 

Про можливість обміну ГРУшників на Надію Савченко багато говорили і вище керівництво двох держав, і захист полоненої. Востаннє обміну в рамках "всіх на всіх" попросила російська омбудсвумен.

Повʼязані теми:

Наступна публікація