На суді щодо кривавих подій під Радою активісти побилися з правоохоронцями

На суді щодо кривавих подій під Радою активісти побилися з правоохоронцями

Архівне фото сутичок під Радою / Фото: Reuters

Засідання переводять у закритий режим.

Сьогодні, 30 серпня, Шевченківський суд Києва розглядає справу щодо сутичок під Верховною Радою, які сталися рік тому.

Як передає кореспондент ТСН з місця подій, активісти, які підтримують підозрюваних, побилися з правоохоронцями. Сутички сталися через відмову у відводі судді.

Так на початку засідання адвокати підозрюваних Сергія Крайняка та Ігоря Гуменюка вимагали відвести головуючу суддю. Аргументували тим, що, за їхніми даними, суддя під час окупації Харцизька продовжувала працювати та виносити неправомірні рішення.

Після того, як у відводі було відмовлено, активісти почали активно висловлювати свою незгоду та насуватись на суддів. Правоохоронці відтісняли активістів, почалась штурханина. Всіх активістів з бійкою вивели з судової зали. Засідання збираються продовжити у закритому режимі. На місце прибули підсилені загони правоохоронців.

Фото надіслане користувачем сайту / Фото: ТСН.ua

Фото надіслане користувачем сайту / Фото: ТСН.ua

Криваві події під Верховною Радою сталися 31 серпня 2015 року. Тоді після ухвалення депутатами змін до Конституції агресивний натовп атакував кордони нацгвардійців – у військових кидали бруківку, димові шашки та бойову гранату. Четверо бійців загинули, близько 150 осіб постраждали. Силовики головними винуватцями акції та агресії називають членів "Свободи". Дивіться хроніку подій річної давнини за посиланням.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація