На Сумщині потай скинули 15 вантажівок з львівським сміттям

На Сумщині потай скинули 15 вантажівок з львівським сміттям

На Сумщині потай скинули 15 вантажівок з львівським сміттям

Ілюстрація / Фото: Facebook/Сергій Шараєвський

За фактом відкрили кримінальне провадження.

На території Сумщини потай скинули 15 вантажівок з львівським сміттям.

Про це повідомив начальник управління наглядового органу прокуратури Олег Ткаленко, передає Укрінформ.

"На території Сумщини без дозволу розвантажилися не дві, а 15 вантажівок з львівськими номерами, наповнених сміттям. В рамках відкритого за цим фактом кримінального провадження вже проведені обшуки в офісі однієї з львівських структур", - зазначив він.

У прокуратурі не озвучили, де саме і хто причетний до інциденту, посилаючись на таємницю слідства.

Деталі обіцяють озвучити, коли справу буде передано до суду.

Нагадаємо, Львів захлинається у смітті та стоїть на порозі екологічної кризи. Про це повідомив мер міста Садовий. "Сьогодні з ранку (18 січня) відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій міста і ми офіційно повідомили державні органи влади про те, що в місті склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів та з'явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації", - сказав Садовий у зверненні до львів'ян.

Він підкреслив, що наразі всі компанії, що займаються вивезенням сміття, мають серйозні проблеми.

Суд закрив Грибовицьке сміттєзвалище під Львовом. Суд зобов'язав виконавчий комітет Львівської міськради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища.

Зокрема, 10 листопада 2016 року постановою Львівського окружного адміністративного суду зобов'язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП "Збиранка" відходів на Грибовицьке сміттєзвалище та припинення його подальшої експлуатації. 

29 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація