На Сумщині від вибуху гранати ледь не загинули двоє дітей

Батьки не звернули уваги на знахідку синів.

У ніч на суботу, 15 жовтня, у місті Ромни Сумської області в одній з квартир багатоповерхівки пролунав вибух.

Внаслідок спрацювання вибухового пристрою два брати – 2002 та 2013 років народження - отримали осколкові поранення верхніх кінцівок.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції у Сумській області.

"Подія сталася сьогодні о 00:10 в Ромнах. До чергової частини місцевого відділу поліції надійшло повідомлення від лікаря бригади швидкої допомоги про те, що в одному з багатоквартирних будинків стався вибух, внаслідок якого отримали осколкові поранення верхніх кінцівок два брати - 2002 та 2013 року народження. Після надання медичної допомоги діти були відпущені додому", - йдеться у повідомленні прес-служби.

За попередніми висновками працівників поліції, які виїхали на місце події, в двокімнатній квартирі стався вибух гранати Ф-1. Осколки якої зачепили дітей, а також пошкодили вхідні двері квартири, стіни, підлогу та холодильник.

Найстарший хлопець пояснив, що знайшов гранату та приніс її до дому. Показав свою "знахідку" матері та вітчиму, але ті не тільки не відібрали в нього небезпечну річ, а й взагалі не звернули на цей факт уваги.

"Хлопець зайшов у свою кімнату, де також знаходився його менший брат, після чого вийняв чеку. Це щастя для всіх, що він здогадався викинути гранату в коридор і закрити двері. Це і врятувало життя хлопцям та іншим членам родини. Така недбалість батьків є просто злочинною. Адже від вибуху могли постраждати й інші їх малолітні діти, оскільки в родині їх виховується четверо, так і мешканці всього будинку, - пояснила Юлія Загамула, начальник Роменського відділу поліції.

По даному факту в поліції розпочате кримінальне провадження, в рамках якого з'ясовується, як бойова граната опинилась в руках дитини.

Нагадаємо, що у Києві в ніч проти четверга, 13 жовтня, у Дарницькому районі прогримів вибух. Як з'ясувалося, близько 3:30 біля складських приміщень невідомий чоловік підірвав себе гранатою. За попередніми даними поліції, загиблий дезертирував з армії. Наразі правоохоронці встановлюють, що стало причиною вибуху – необережне поводження зі зброєю чи суїцид.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація