На угорсько-українському кордоні побудують новий пункт пропуску – Москаль

На угорсько-українському кордоні побудують новий пункт пропуску – Москаль

Фото: УНІАН

Кошти виділить уряд Угорщини, які будуть надані Україні в рамках кредитної угоди.

У Закарпатській області поблизу с.Дійда на угорсько-українському кордоні збудують новий контрольний пункт пропуску, який з'єднає угорську автобан М-3 і трасу "Чоп - Київ", повідомляє сайт глави Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті в суботу, рішення про будівництво нового пропускного пункту  було прийнято в ході поїздки міністра інфраструктури України Володимира Омеляна в Закарпатську область.

"Саме через пункт" Дійда - Берегдароц "буде з'єднаний угорський автобан М-3 і траса" Чоп - Київ ". Джерела фінансування будівництва української ділянки дороги в с.Дійда визначені - це кошти уряду Угорщини, які будуть надані Україні в рамках кредитної угоди" , - сказано в повідомленні.

Міністерство інфраструктури України отримало від уряду повноваження підписати договір на кредитну угоду в сумі 50 млн євро. "Цих коштів вистачить і на будівництво під'їзної дороги до с.Дійда, і на будівництво Берегівської об'їзної дороги", - сказано в повідомленні.

За інформацією сайту Москаля, практично весь вантажний автотранспортний потік з України в Угорщину буде направлений через новий КПП.

"Очікується, що остаточні рішення щодо будівництва нового транспортного коридору будуть прийняті на наступному тижні під час офіційного візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в Будапешт і переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном", - сказано в повідомленні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація