На Вінничині кілька років орудує банда вбивць і ґвалтівників - місцеві жителі

На Вінничині кілька років орудує банда вбивць і ґвалтівників - місцеві жителі

Фото: pixabay.com

Жителі побоюються за своє життя і здоров'я через компанію нелюдів, яких начебто покривають місцеві правоохоронці.

Кілька тижнів тому в Ямпільському районі Вінницької області було скоєно напад на жінку, яка в результаті отриманих травм за кілька днів померла у лікарні.

Про це ТСН.ua розповіли місцеві жителі. За їхніми словами, Світлану Л. перед тим було зґвалтовано. Проте належної судмедекспертизи проведено не було, а одного з нападників було затримано лише після того, як місцеві підняли ґвалт.

"Вночі її побили і лишили. Лише вранці її знайшли люди, хто йшов на роботу чи по своїх справах. Як нам відповіли правоохоронці, зґвалтування не було і побоїв не було. Але ті, хто бачив, кажуть, що вона була вся синя, аж очі повилазили", - розповіла одна із жительок навколишніх сіл.

Місцеві закидають скоєння злочину групі осіб, які проживають у селах Ямпільського району (це села Біла, Гальжбіївка, Ульянівка й Оксанівка). За ними вже кілька років ходить дурна слава. За свідченнями очевидців, вони побили чимало людей, двох вбили і зґвалтували кількох жінок, а також і 14-річну дівчину з інтернату, розташованого у цій місцевості.

Одна з місцевих жительок розповіла, як кілька років вони без видимої причини напали на її сина, який на той час навчався у 10-му класі.

"Вони без розмов почали його молотити, месити і котити до річки. Це було на п'ятачкові коло річки. Син мені подзвонив, каже, мама, мене Г. побили. Я зразу побігла туди, дорогою викликала наряд міліції. Я назвала їм прізвище нападників, а треба було не називати, бо наряд аж через годину приїхав, їм дали час втекти", - розповіла жінка.

Вона додадала, що цю компанію у місцевих селах настільки бояться, що навіть не бажають свідчити проти них. Так, у випадку з її сином був свідок, який відтягував від нього нападників. Таким чином у хлопця була можливість втекти. Проте коли відкрили кримінальне провадження, чоловік заявив міліції, що нічого не бачив.

Ще один випадок стався з братом іншої місцевої жительки. Чоловікові просто перебили ноги саперною лопаткою та викинули на смітник. Тоді також було відкрите кримінальне провадження, але його фігурантом вдалося зам'яти справу.

Також за словами місцевих, за вбивство чоловіка, яке сталося кілька років тому, один із членів цієї компанії отримав лише умовне покарання.

Люди підозрюють, що ватажки цієї компанії - батько і син Валерій і Артем Г. - користуються дружніми зв'язками з місцевими правоохоронцями. Начебто кількох з правоохоронців помічали за розпиттям алкогольних напоїв у їхній компанії.

В обласному управлінні Нацполіції пообіцяли провести службове розслідування щодо цього питання.

Також правоохоронці прокоментували справу щодо вбивства Світлани Л. За результатами слідчих дій, з'ясували, що зазначене кримінальне правопорушення було вчинено пізно ввечері 13 вересня місцевим жителем, якому 16 вересня було вручено письмове повідомлення про підозру.

"До Ямпільського районного суду Вінницької області слідчим внесено клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою, за результатами розгляду якого слідчим суддею цього суду прийнято рішення про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту", - йдеться у відповіді поліції на запит.

Тож цим пояснюється той факт, що Валерія Г. спочатку затримали й одразу відпустили.

18 вересня Світлана Л. померла у лікарні.

Також правоохоронці повідомили, що з метою "встановлення механізму, локалізації та тяжкості тілесних ушкоджень, причин смерті, підтвердження чи спростування версії зґвалтування, у кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, за результатами якої буде вирішено питання про остаточну кваліфікацію діянь підозрюваного та закінчення досудового розслідування".

Водночас запитання щодо попередніх злочинів та кримінальних проваджень проти осіб з компанії батька і сина Г. у поліції лишили без відповіді, посилаючись на захист персональної інформації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація