На Західній Україні поховали загиблих під Волновахою, а із Волині вирішили не мобілізовувати вояків

На Західній Україні поховали загиблих під Волновахою, а із Волині вирішили не мобілізовувати вояків

Люди не стримували сліз під час прощання із загиблими під Волновахою

З квітами та сльозами, молитвами і Гімном Волинь поховала десятьох земляків. 

Жителів Волині чергова мобілізація не торкнеться. Про це заявили чиновники від Міністерства оборони. Таке рішення ухвалили, бо більшість загиблих на Сході - саме з цієї області. Українських бійців 51-ої волинської моторизованої бригади, які загинули минулого тижня біля Волновахи, учора поховали на Львівщині, Волині і Прикарпатті. Загалом - 12 людей, а попрощатися з кожним із них прийшли тисячі, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

З квітами та сльозами, молитвами і Гімном Волинь поховала десятьох земляків. Віддати шану бійцям у кожному населеному пункті вийшли тисячі людей. У Луцьку чотирьох бійців - Дмитра Йовзика, Володимира Зарадюка, Віталія Махновця, Володимира Прокопчука в останню путь проводжало усе місто. 

Прикарпатське село Іллінці в останню путь проводить 21-річного Дмитра Шкрібляка. Тиждень тому він загинув під Волновахою. БТР розірвало від вибуху, коли хлопець був усередині. Ховали його в закритій труні. Попрощатися з сином не змогли приїхати мати і батько. Вони нелегально на заробітках в Італії. Цієї зими, розповідають рідні Дмитра, хлопець закінчив строковУ службу в армії, під час якої був кухарем. У зону бойових дій на Сході його мобілізували як снайпера-розвідника. Їхати Дмитро не хотів. Кажуть, що передчував біду. 

Плакали вчора і в селище Славське на Львівщині. 24-річний Любомир Кузьмін водій санітарного автомобіля 51-ї механізованої бригади, загинув, коли разом з іншими їхав на виклик. Терористи розстріляли машину поблизу села Новопавлівка Волнаваського району. Любомира мобілізували в березні. На Сході він пробув два тижні.  В останню путь бійця проводжали під вигуки "Герої не вмирають!", гімн України та військовий оркестр. Без батька залишився трирічний син. 

Нагадаємо, що на Волині рідні мобілізованих на Схід чоловіків блокували залізницю, щоб їх повернути додому

Кореспонденти ТСН Сніжана Шевчук, Алла Пасс і Наталка Волосацька.

Міноборони не буде мобілізувати жителів Волині

Міноборони не буде мобілізувати жителів Волині

Повʼязані теми:

Наступна публікація