На Закарпатті чиновники заплатили 600 тис грн за ремонт у школах, якого не було

На Закарпатті чиновники заплатили 600 тис грн за ремонт у школах, якого не було

На Закарпатті чиновники заплатили 600 тис грн за ремонт у школах, якого не було

Хустський відділ освіти заплатив грошгі за ремонт, якого не було. / Фото: Новини Закарпаття

Роботи почалися лише після розголосу.

На Закарпатті опалювальний скандал: Хустський відділ освіти заплатив 600 тисяч бюджетних грошей за ремонт, якого не було. Будівельна фірма, згідно з документами, ще у серпні замінила котли і відремонтувала приміщення котелень у трьох школах, за що й отримала гроші. Насправді ж роботи почалися лише зараз, після розголосу, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

У якому стані шкільна котельня - побачили громадські активісти. Сфотографували і виставили світлини в інтернет. Вони ж і з'ясували, що на папері ремонт давно завершений, а підрядник отримав гроші. Це згодом підтвердила і спеціально створена комісія.

В одній школі 55 дітей - уже завтра тут чекають заморозків, а обігріти класи нічим.

"Котельня не готова. Вона не готова і ми її не приймали. Чого вона не готова, я сказати не можу", - каже представник дирекції школи села Поточок Людмила Довгій.

Таких сільських шкіл, де до холодів система опалення не готова, уже знайшлося три. На переоснащення у них котелень Хустський відділ освіти перерахував підряднику 600 тисяч гривень, підписавши акти про повне завершення ремонту, якого не було. Після скандалу головний освітян району пішов на лікарняний, підлеглі говорити з журналістами не хочуть.

"Я вас сюди не запрошувала. Я не знаю, що у нас відбувається. Я виконую свої обов'язки", - каже т. в. в. керівника відділу освіти Хустської РДА Любов Антал.

Натомість в самій адміністрації розпочали внутрішню перевірку. Обіцяють з'ясувати, за що ж заплатили гроші.

"У нас створена комісія, яка перевіряє всі факти, якщо буде встановлено, що порушували, то будемо вживати всіх передбаченим законом заходів", - каже голова Хустської РДА Назарій Павлій.

Прокуратура відкрила провадження за двома статтями – розкрадання бюджетних коштів у особливо великих розмірах та зловживання службовим становищем.

"Розпочато розслідування. Треба провести багато експертиз, аби довести чи спростувати викладені факти. Треба ретельно провести досудове розслідування", - каже прокурор Хустського району Сергій Золдун.

Зараз у всіх трьох школах ремонтують котельні у авральному режимі. Сподіваються, що встигнуть до холодів і система опалення не розмерзнеться.

Кореспондент ТСН Олександр Привалов

На Закарпатті відділ освіти заплатив 600 тисяч бюджетних грошей за ремонт, якого не було

На Закарпатті відділ освіти заплатив 600 тисяч бюджетних грошей за ремонт, якого не було

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація