На Запоріжжі НАБУ та СБУ викрили злочинців, які завдали збитків державі на 18 млн грн

На Запоріжжі НАБУ та СБУ викрили злочинців, які завдали збитків державі на 18 млн грн

Фото: Getty Images/Fotobank

Нині затримано чотирьох осіб.

Детективи НАБУ спільно з СБУ в Запорізькій області викрили організовану групу, учасники якої намагалися заволодіти коштами державного підприємства "Державний проектний інститут "Запоріжцивільпроект" (належить до сфери управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України - ред) в сумі понад 18 млн грн.

Про це повідомляє сайт НАБУ.

Злочинці (в тому числі керівники державного підприємства) упродовж 2015 року створили фіктивну заборгованість ДП перед підконтрольним приватним підприємством, звернулися до суду для її стягнення, а у подальшому мали намір одержати кошти за рахунок реалізації нерухомого майна ДП. Нині чотирьох затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ст. 15, ст. 191 ч. 5, ст. 366 ч. 1 КК України (замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення).

Нагадаємо, раніше НАБУ затримало екс-директора ДП "Укрзалізничпостач" за нанесення понад 20 млн грн збитків. Наразі детективи готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація