На заставу меру Вишгорода "скинулись" міські підприємці

На заставу меру Вишгорода "скинулись" міські підприємці

На заставу меру Вишгорода "скинулись" міські підприємці

Гроші внесуть сьогодні.

Сьогодні, 18 квітня, за мера Вишгорода Олексія Момота мають внести заставу. Про це повідомив голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, передає кореспондент ТСН.

Як повідомляють, гроші на заставу виділили вишгородські підприємства. Як відомо, суд призначив заставу у 5 млн грн.

"До збору грошей залучено 500 підприємств Вишгородського району. І в цій частині Вишгородська районна державна адміністрація частково координує процес збору коштів для застави Олексію Момоту", - прокоментував Горган.

Сьогодні у Вишгороді відбулася акція – містян просили допомогти зібрати кошти для застави, і збирали гроші у прозору скриню.

Нагадаємо, до Служби Безпеки України звернувся представник будівельної фірми, яка зводить у Вишгороді житловий комплекс. Від нього мер вимагав € 200 тисяч та близько трьох тисяч квадратних метрів у новобудові. За такий хабар Момот обіцяв не перешкоджати будівництву житлового комплексу.

Міські депутати і голова райдержадміністрації, разом з колегами затриманого запевняли, що Олексій Момота не міг взяти хабара і переконували, що світлини затримання, які розповсюдили на сторінці СБУ у Мережі, насправді не мер і кабінет не його. За словами захисників Момота, така ситуація виникла, через будівельний скандал, який розгорівся у місті. Нібито у одному з провулків планували знести будинки, щоб звести новобудови, але мер став на захист мешканців і не дозволив знесення. Відтак його затримання – це помста, запевняють прихильника мера.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація