На Житомирщині в охопленому вогнем будинку опинилися троє дітей

На Житомирщині в охопленому вогнем будинку опинилися троє дітей

Фото: pixabay.com

Двох витягли живими, третього не стигли.

На Житомирщині у вогні загинув 8-річний хлопчик. Його молодшого братика і старшу сестру рятують лікарі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пожежу побачили сусіди та кинулися на порятунок, бо знали, що в хаті можуть бути діти. Однак зайти в дім уже не змогли, бо він був охоплений вогнем. Рятувальники, які приїхали на виклик, пробрались у будинок, вибивши вікно. Дітей у полум'ї та димовій завісі шукали навпомацки. "Знайшли дівчинку, витягли. Хлопчик і дівчинка були живі. Через хвилин 10 знайшли третього хлопчика, він уже був у іншій кімнаті", - розповів начальник караулу Юрій Приймак. Остання дитина вже була без ознак життя. Перші двоє непритомні, але дихали. "Ще б хвилина-дві, і ці двоє дітей не були б живі, бо сильна температура і задимленість", - пояснив рятувальник. Однак що діти вже точно врятовані – говорити зарано.

Двоє дітей постраждали та один хлопчик загинув внаслідок масштабної пожежі в Житомирській області

Двоє дітей постраждали та один хлопчик загинув внаслідок масштабної пожежі в Житомирській області

У 10-річної дівчинки обпечені 40% тіла. З районної лікарні її вже перевезли в обласний опіковий центр. Її 5-річного братика від отруєння чадним газом рятують у реанімації дитячої обласної лікарні. "У дівчинки там є і першого, і другого, і третього ступеня, бокова поверхня тулуба, обличчя, плече і сіднична область. Дуже налякана, хлопчик - то більш спокійний, а дівчинка була дуже налякана", - каже заступник головного лікаря Брусилівської ЦРЛ Лариса Толпиго. "Йде отруєння, яке часто викликає деструктивні бронхіти, які можуть закінчуватися пневмоніями", - розповів про стан хлопчика керівник реанімації обласної лікарні Олексій Чорний.

Діти жили з мамою та вітчимом. Того вечора дорослі пішли на день народження і залишили їх удома самих. Ймовірно, до пожежі призвела електроплитка. "Сім'я готувала їжу на електроплиті. Можливо, це послужило чи електропроводка. Це все встановлює слідство", - пояснив заступник начальника пожежно-рятувальної частини смт. Брусилів В'ячеслав Гримашевич.

Такої ж думки дотримується і вітчим дітей Володимир Терпенюк. А от мати після пожежі кудись зникла. "Боюся, щоби з собою нічого не зробила", - зізнається її співмешканець. Підозр щодо цієї родини раніше не виникало. "Так, щоб бездоглядні діти були, так сказать неможна. У хаті завжди іграшки були, їсти наварено", - твердить Водитивській сільський голова Сергій Познахар. Отже, на обліку соціальних служб родина не перебувала. Але тепер саме вони вирішуватимуть долю дітей. Малих після лікування або залишать під опікою родичів, або віддадуть у притулок. Повертатися їм нікуди – будинок ущент згорів.

Раніше повідомлялося, що Житомирщина потерпає від польових пожежЩодня рятувальники отримують із півдесятка викликів. Надзвичайники радять людям не гасити пожежу самотужки, бо це може вартувати життя. Торік на Житомирщині загинула жінка поважного віку, яка палила бур'яни на городі, а потім сама намагалася приборкати пожежу, що перекинулася на хлів. Цьогоріч займань менше, констатують вогнеборці. Однак попереджають, що попереду сезон, коли люди збирають городину і палять бадилля.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація