На Житомирщині вщент згоріла дерев'яна церква

Вона була побудована ще у ХІХ столітті.

Інцидент стався сьогодні, 13 червня, повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС у Житомирській області.

"О 09:50 до Служби порятунку "101" м. Андрушівки надійшло повідомлення про пожежу у Свято - Дмитрівській церкві в с. Яроповичі, розташованому за 23 км від райцентру. Вже за 19 хвилин рятувальники 5 державної пожежно-рятувальної частини прибули до місця виклику. На момент прибуття вогонь повністю охопив дерев'яну церкву. Згодом пожежа поширилася на поруч розташовану господарську будівлю, що не експлуатується", - йдеться у повідомленні.

До місця події були викликані додаткові сили та засоби – з 5-ї та 2-ї (м. Житомир) пожежно-рятувальних частин. Для гасіння пожежі рятувальники проклали магістральну лінію від водойми, розташованої за 300 метрів, та забезпечили роботу на трьох бойових дільницях із використанням лафетного ствола.

Об 11:25 пожежа локалізована, вже об 14:00 - ліквідована.

Як повідомили у прес-центрі, загалом було залучено 4 одиниці техніки та 21 чоловік особового складу на чолі з оперативною групою Управління ДСНС України у Житомирській області.

Наразі всі обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, у Нью-Йорку в сербському православному соборі Святого Сави спалахнула пожежа. Служби в цей час не було, постраждав тільки місцевий настоятель, який намагався загасити готичну споруду і наковтався диму.

Збудовану в середині дев'ятнадцятого століття церкву, вважали історичною пам'яткою Манхетена. Пожежі надали четвертий рівень складності з п'яти можливих, її гасили майже дві сотні вогнеборців. Причини займання у православній церкві невідомо. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація