На Житомирській трасі на шляху проходження хресного ходу знайшли дві гранати

На Житомирській трасі на шляху проходження хресного ходу знайшли дві гранати

Вибухові пристрої вилучили на узбіччі.

Правоохоронці виявили дві бойові гранати на Житомирській трасі в районі Ворзеля, на шляху проходження хресного ходу УПЦ МП.

Як передає кореспондент ТСН з місця подій, вибухові пристрої знайшли близько 11 години, вони лежали у кущах на узбіччі в 5-літровому пластиковому бутлі з обрізаним верхом.

Неподалік, але вже на іншому боці траси, також знайшли підозрілий предмет. Дві полоси руху перекрили, аби підірвати цей предмет у спеціальному пристрої. Що саме знайшли - правоохоронці не повідомляють.

Місце знахідки очепили стрічкою, працюють правоохоронці та вибухотехніки.

Нагадаємо, 27 липня через хресну ходу УПЦ МП у столиці перекриють низку центральних вулиць.

Раніше поліція отримала повідомлення про замінування шляхів хресного ходу – об'їзної навколо Борисполя та Житомирської траси. Неподалік Борисполя правоохоронці вилучили муляжі вибухових пристроїв.

Всеукраїнський хресний хід стартував на сході України від 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври, а на заході України – 9 липня через Свято-Успенської Почаївської лаври.

Також відомо, що Харківська єпархія Української православної церкви Московського патріархату проводила "хресний хід за мир" у Харкові. Як інформували місцеві видання, у місті частково був обмежений рух транспорту. У соцмережах з'явилися фото із ходи, на яких видно, що, окрім церковних символів, учасники несуть георгіївські стрічки та значки із зображенням Миколи II.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація