НАБУ готує для Інтерпола пакет документів щодо Онищенка

НАБУ готує для Інтерпола пакет документів щодо Онищенка

Фото: УНІАН

Планують якнайшвидше обробити всі дані. 

НАБУ звернеться до Інтерполу у справі депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка, якого вже оголосили у всеукраїнський розшук. Про це заявив глава САП Назар Холодницький під час брифінгу у Києві. 

Натомість начальник Укрбюро Василь Неволя сказав, що ці документи передадуть в Інтерпол сьогодні, 11 серпня, повідомляють "Українські новини".

"Уже отримали документи по Онищенко, обробляємо їх. Плануємо сьогодні їх передати в Інтерпол", - зазначив Неволя. 

Нагадаємо, у червні НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке заподіяло шкоду державі у розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування". Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Олександр Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до того він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України. Наразі Онищенко, за останніми даними, перебуває у Лондоні.

Генпрокурор Юрій Луценко 27 липня підписав повідомлення про підозру Онищенку. НАБУ вже двічі викликало його на допит як підозрюваного, проте він жодного разу не з'явився.

Повʼязані теми:

Наступна публікація