НАБУ продовжує обшуки в офісі "МАУ"

НАБУ продовжує обшуки в офісі "МАУ"

НАБУ продовжує обшуки в офісі "МАУ"

Слідчі дії тривають увесь день.

Досі триває обшук у головному офісі "Міжнародних авіаліній України". До приміщення вранці зайшли детективи Національного антикорупційного бюро в супроводі озброєних людей у балаклавах і заблокували три поверхи, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Юристам компанії пояснили, що ці люди проводять слідчі дії, що стосуються справи про корупцію в Державній авіаційній службі. У НАБУ пояснили – шукають документи, що підтверджують заборгованісь "МАУ" до спеціалізованого фонду. При тому, що цю заборгованість компанія оскаржує в суді і рішення поки що немає.

Напередодні ввечері юристи "МАУ" отримали офіційний запит від НАБУ і самі почали готувати необхідні документи. Тож, запевняють, в обшуці не було потреби.

"Компанія ніколи не відмовлялася видавати цю інформацію. Вона публічна. Для чого було присилати сюди автоматників і заважати роботі авіакомпанії? Незрозуміло. Це абсолютно невідоповідні дії тим документам, котрі насправді вимагає від нас НАБУ", - розповів юрист "МАУ" Олег Бондар.

Натомість, у НАБУ стверджують, що по-іншому інформацію здобути не могли.

"Перевізник посилався на те, що запит неправильно оформлений. І відмовив у наданні інформації. Запит був направлений повторно учора з тактичною метою для забезпечення ефективності проведення сьогоднішнього обшуку", - пояснив речник НАБУ Володимир Полевий.

Як повідомлялося, причина обшуку - досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Державної авіаційної служби з метою одержання неправомірної вигоди для окремих приватних авіаперевізників, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 КК України).

В головному офісі МАУ триває обшук

В головному офісі МАУ триває обшук

Повʼязані теми:

Наступна публікація