НАБУ в дії: в Мережі з'явилося відео арешту скандального судді Бурана

НАБУ в дії: в Мережі з'явилося відео арешту скандального судді Бурана

Фото: УНІАН

За надання дозволу на затримання проголосували 255 нардепів.

У Мережі з'явилося відео арешту скандального судді Олексія Бурана, який влаштував стрілянину і спробував порізати собі вени.

До Інтернету відео виклав віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій. Під час затримання суддя вів себе на диво спокійно.

Нагадаємо, що нардепи Верховної Ради під час засідання дали згоду на затримання та арешт скандального судді Олексія Бурана, який влаштував стрілянину і спробував порізати собі вени.

За надання дозволу на затримання проголосували 255 нардепів, а за арешт - 247 депутатів.

Сам суддя Малиновського райсуду Одеси був присутній на засіданні. 

Як повідомлялося, 29 березня детективами Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції було викрито одного із суддів Малиновського районного суду Одеси на отриманні неправомірної вигоди в сумі 500 тис. гривень.

Зазначені кошти чиновник вимагав через посередника для винесення певного судового рішення у цивільній справі про стягнення боргу.

Під час проведення слідчих дій вказаний суддя чинив опір працівникам Національного бюро. Буран відкрив вогонь з вогнепальної зброї і користуючись імунітетом втік.

Згодом поліція оточила селище Совіньйон, де суддя влаштував стрілянину. Перед затриманням Буран намагався порізати вени. Після цього суддю-хабарника доправили до приватної лікарні.

Комітет Верховної Ради з правової політики і правосуддя вирішив підтримати подання щодо затримання та арешту одеського судді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація