Нацполіція охороняє Житомирську кондитерську фабрику

Нацполіція охороняє Житомирську кондитерську фабрику

Водночас поліцейські, серед яких і нацгвардійці, продовжують вартувати і зовнішній периметр території фабрики / Фото: Прес-служба МВС України

Правоохоронці взяли під варту омломбовані цехи та адмінбудівлю.

5 січня було укладено та оприлюднено угоду між інвесторами Житомирської кондитерської фарбрики про вирішення корпоративного конфлікту у судовому порядку.

Після переговорів кондитерську фабрику залишили працівники та сторонні особи. Поліцейські повністю контролюють ситуацію та забезпечують охорону території та опломбованих цехів і виробничих приміщень.

Працівники Управління поліції охорони Департаменту поліції охорони Національної поліції України після огляду взяли під варту опломбовані цехи, підсобні та складські приміщення, адміністративну будівлю підприємства.

Водночас поліцейські, серед яких і нацгвардійці, продовжують вартувати і зовнішній периметр території фабрики.

Вночі 5 січня на території фабрики "Житомирські ласощі" виникла масова бійка з пострілами за участю більше 130 "тітушок".

Конфлікт щодо Житомирської кондитерської фабрики триває з 23 листопада 2015 року, коли Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність ЗАТ "Житомирські ласощі". Через кілька днів керівництво ТДВ "ЖЛ" зробило офіційну заяву про те, що готується спроба рейдерського захоплення фабрики.

Президент компанії Ігор Бойко звинуватив у рейдерстві депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського і його компаньйона Сергія Тищенка. Сам Пашинський заперечує звинувачення на свою адресу.

31 грудня "тітушки", які виступають на боці одного з власників, захопили фабрику і почали трощити її обладнання. На території фабрики пребувають правоохоронці, але, за свідченнями ЗМІ, вони не перешкоджають "тітушкам". 3 січня працівники підприємства намагалися дістатися своїх робочих місць і тоді між ними та молодиками у балаклавах зчинилася бійка, під час якої дісталося і журналістам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація