Нацполіція взялася за пошук адвоката російського ГРУвця

Нацполіція взялася за пошук адвоката російського ГРУвця

Фото: УНІАН

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство".

Національна поліція України почала розшукувати зниклого адвоката ГРУвця Олександра Александрова Юрія Грабовського в Одесі.

За словами головного спеціаліста відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Одеській області Дарини Ярчук, про місцезнаходження Грабовського не відомо з 5 березня.

З заявою про зникнення чоловіка звернулася адміністратор одного з одеських санаторіїв, де був адвокат.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

"Коли людина зникає, у розшуку завжди відкривають таку статтю. Із заявою звернулася адміністратор санаторію, оскільки адвокат не вийшов на роботу. Його шукали, але безрезультатно, тому викликали поліцію", - додала Ярчук.

Зазначимо, що звернення колег Грабовського з Національної асоціації адвокатів України опубліковано на сайті "Юридична практика". За їхніми словами, з Грабовським немає зв'язку з 7 березня. Відомо, що він 5 березня виїхав в Одесу і зупинився в готелі "Аркадія", звідки повинен був виїхати 7 березня. Він досі не забрав з готелю свої речі, а телефон адвоката вимкнений.

9 березня Грабовський повинен був з'явитися на засідання суду у справі Александрова і Єрофєєва.

Адвокат Оксана Соколовська, яка захищає інтереси іншого росіянина Євгена Єрофєєва, пов'язує його зникнення саме зі справою росіян. Разом з Грабовським зникли і матеріали, підготовлені для захисту ГРУвців, заявила Соколовська. 

Нагадаємо, що адвокат Олександра Александрова Юрій Грабовський повідомив в Facebook, що покинув Україну. Знайомі адвоката у коментарях до повідомлення сумніваються, що пост був написаний Грабовським.

Повʼязані теми:

Наступна публікація