Напередодні пожежі в дитячому таборі Одеси кілька разів хибно спрацьовувала сигналізація

Напередодні пожежі в дитячому таборі Одеси кілька разів хибно спрацьовувала сигналізація

Фото: УНІАН

В саму ж мить пожежі сигналізація вже не спрацювала, що погіршило ситуацію.

Унаслідок пожежі в дитячому таборі в Одесі під загрозою опинилися 42 неповнолітніх. 2-поверховий дерев'яний корпус зайнявся посеред ночі, коли всередині відпочивали учасники відомого хореографічного коллективу "Адель", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рятувальники прибули швидко, але басейн був заповнений лише на третину, а в гідрантах слабкий тиск — рукава прокладають на понад кілометрову відстань. "Почув крики і побіг – витяг сімох, більше не зміг. Горіло дуже швидко", - розповів працівник закладу Олексій Марків. На ранок від будівлі площею у півтисячі квадратів залишилися лише дві металеві драбини.

Двоє дівчаток 8 і 9 років згоріли живцем під час пожежі в оздоровчому таборі Одеси

Двоє дівчаток 8 і 9 років згоріли живцем під час пожежі в оздоровчому таборі Одеси

З батьками та дітьми, які пережили ніч жаху, працюють психологи. "Діти пережили шок, налякані. Це відбулося вночі, темно, дим – тут не кожен дорослий може витримати", - зізнається психолог Ольга Деменікова. Наразі відомо, що у корпусі, де сталося загорання, не спрацювала пожежна сигналізація. Натомість, за словами дітей, напередодні вона безпричинно вмикалася кілька разів. "Були дуже серйозні проблеми з електропроводкою, аж до того, що вода била дітей струмом", - твердить представник батьківського комітету ансамбля Віра Ємельянова.

Також з'ясувалося, що лише торік у корпусі за великі гроші провели повну реконструкцію, зокрема, обробили дерев'яні стіни вогнетривким покриттям, але вони згоріли на лічені хвилини. "Покриття, котре передбачало вогнестійкість і протидію загорянню – на що видані відповідні сертифікати. Збережені три корпуси побудовані за такими ж технологіями, що суттєво полегшить з'ясування причин, в чому ж були порушення", - вважає міський голова Геннадій Труханов.

Нагадаємо, в ніч проти 16 вересня в Одесі загорівся муніципальний дитячий оздоровчо-спортивний табір "Вікторія". На момент загоряння в таборі перебувало 150 дітей. У корпусі, який загорівся, було 42 дитини. За інформацією журналістів, з вікон палаючої будівлі вистрибнули троє дітей. У ДСНС повідомили, що двоє дітей загинули під час пожежі , ще двоє отримали травми. Двох діток, які отримали травми, бригада швидкої допомоги доправила до обласної дитячої клінічної лікарні. На Одещині оголосили жалобу через трагедію, а ЗМІ назвали імовірну причину смертельної пожежі в дитячому таборі в Одесі. 

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація