Нардеп оприлюднив повну версію відео скандальної погоні поліцейських за BMW

Нардеп оприлюднив повну версію відео скандальної погоні поліцейських за BMW

Геращенко зазначає, що на відео видно: поліцейський не планував умисне вбивство водія / Фото: ТСН.ua

Він додав, що прокуратура ще не показала кілька годин відео з камер інших патрулів.

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко опублікував у своєму Facebook повну версію відео з відеореєстратора поліцейського, який вбив пасажира BMW.

"На повному відео з нагрудної камери С. Олійника, яке прокуратура продемонструвала в Печерському суді, і яке я представляю вашій увазі, видно наскільки драматичною була погоня за шаленим BMW з неадекватним водієм за кермом", - написав він у соцмережі.

Геращенко наголосив, що патрульні неодноразово вимагали через гучномовець зупинити машину, а також попереджали, що будуть змушені застосувати вогнепальну зброю.

"На повному відео видно, що патрульний С. Олійник почав застосовувати зброю, стріляючи по задньому лівому колесі BMW, і розстріляв всю обойму по колесу. За це його можна звинуватити в тому, що він не вміє влучно стріляти вночі по колесах машини, що рухається на позамежній швидкості, зі своєї машини", - зазначив нардеп.

Геращенко зазначає, що на відео видно: поліцейський не планував умисне вбивство водія і пасажирів BMW, в чому його звинувачують.

Також він закликав прокуратуру опублікувати відео з камер інших поліцейських патрулів, які здійснювали переслідування BMW. 

Нагадаємо, вночі проти 7 лютого четверо молодиків на іномарці протягом години тікали від поліції. Зрештою поліцейські відкрили вогонь по автомобілю і застрелили 17-річного Михайла Медведєва. 18 січня столичний Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві. Поліцейський перебуватиме під вартою протягом 2 місяців. 

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що підозрюваний в умисному вбивстві пасажира BMW працював слідчим у міліції, пройшов переатестацію і став поліцейським.

Патрульні, які переслідували BMW у Києві, використали 34 патрони. У мережі з'явилося радіоперехоплення розмов патрульних поліцейських під час смертельної погоні за іномаркою з хлопцями. Інцидент викликав великий резонанс у суспільстві.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація