Нардеп Савченко розповіла, чому її "дратує" дискусія в Німеччині щодо РФ

Нардеп Савченко розповіла, чому її "дратує" дискусія в Німеччині щодо РФ

Фото: Reuters

Савченко закликає посилити санкції проти РФ

Народний депутат Надія Савченко розкритикувала дискусію, яка проводиться в Німеччині щодо пом'якшення санкцій проти Росії, пише "DW" з посилання на інтерв'ю Савченко газеті Bild.

Нардеп зазначила, що її "дратує", те, що ФРН обговорює пом'якшення санкцій проти Росії в той час, коли в зоні АТО гинуть українські військові.

"Мене дратує, що в Україні гинуть солдати, а в цей час в Німеччині вже обговорюється пом'якшення санкцій", - сказала вона.

При цьому, Савченко вважає, що санкції проти РФ потрібно не пом'якшувати, а навпаки – посилювати.

"Я думаю, світ має, нарешті, зрозуміти: жага Путіна ніколи не задовольниться. Він хоче знову і знову захоплювати нові регіони та країни", - заявила вона.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що звільнення Надії Савченко не є підставою для полегшення санкцій проти Росії. 

Однак, раніше, він повідомляв, що за наявності прогресу у реалізації Мінських угод слід обміркувати поетапне зняття санкцій з Росії, при цьому ніхто не зацікавлений в тому, щоб поставити Москву "на коліна". Німеччина, як вважає Штайнмайєр, повинна зробити все для розрядки напруженості у відносинах з Росією і вибудувати з нею діалог, в той же час продовжуючи відстоювати свої позиції. При цьому міністр зазначив, що ніхто не зацікавлений в економічному ослабленні Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація