Насіров розповів, як планує боротись із контрабандою на митниці

Насіров розповів, як планує боротись із контрабандою на митниці

Фото: УНІАН

Очільник ДФС сподівається, що Кабмін розгляне його пропозицію у середу

Очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров розповів, яким чином планує боротися із контрабандою на митниці.

Про це він заявив під час брифінгу у Кабміні, пише УНІАН.

Так, Насіров планує створити спеціальні міжвідомчі мобільні підрозділи, які і боротимуться із порушеннями на митниці. За його словами, такі групи повинні складатися із митників, прикордонників, податкових міліціонерів та поліцейських.

"Я очікую, що вже на Кабмін у середу буде винесено міжвідомчу угоду. ...Я сподіваюся, що вже в середу ми підпишемо міжвідомчу угоду і створимо мобільні бригади", - сказав він.

При цьому, головний податківець навіть повідомив, в яких регіонах розпочнуть роботу мобільні групи.

"Це вже питання тижнів. Зможемо запустити мобільні групи. Думаю, це буде Волинський регіон, Карпатський регіон, південний регіон, включаючи й Одеську, Херсонську і частково Миколаївську області, Сумська та Харківська митниці", - заявив Насіров.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що хоче ліквідувати податкову міліцію. Очільник Мінфіну заявив, що не отримував прибутку від фірм. Крім того, міністр виступив за призначення керівників податкових і митних органів за допомогою відкритих конкурсів.

Пізніше, Данилюк наголосив, що Державна фіскальна служба "споживає забагато ресурсів". Так, Данилюк вважає, що у майбутньому, ДФС варто скоротити втричі. При цьому, міністр пояснив, що скоротити штат ДФС можливо в тому випадку, якщо відомство буде використовувати у своїй роботі ризико-орієнтаційні підходи.

Однак, Данилюк не має наміру звільняти главу Державної фіскальної служби Романа Насірова. При цьому міністр наголосив, що якщо на шляху реалізації поставлених завдань він побачить опір, то тоді буде ініціювати відставку.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація