Наступного року в Україні можуть підвищити пенсійний вік

Наступного року в Україні можуть підвищити пенсійний вік

Фото: pixabay.com

Нині українці виходять на пенсію раніше за німців чи американців.

До кінця року пенсійний вік не підвищать, але вже наступного року це може статися. Це випливає зі слів керівника Міністерства фінансів України, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Олександр Данилюк пояснює, що в тексті меморандуму з МВФ держава зобов'язується до кінця грудня 2016 року ухвалити закон, який би врегулював пенсійний вік, а також скоротити кількість людей, що рано виходять на пенсію. Зараз в Україну йдуть на пенсію в 60 років чоловіки та в 57,4 – жінки. У більшості країн світу на пенсію йдуть пізніше. У США та Японії і чоловіки і жінки виходять на відпочинок у 65 років. У Німеччині в середньому в 66 років. Щоправда, і тривалість життя в цих країнах вища.

Найперше, що зроблять в Україні, це скасують перелік професій, де на пенсію йдуть фактично ще в молодому віці. А от як зміниться пенсійний вік більшості українців – поки що й у самому уряді не знають. "Не планується до кінця грудня збільшувати пенсійний вік. До кінця року ми маємо визначитися з моделлю пенсійної реформи. Вона може в себе включати і поступове збільшення пенсійного віку. На скільки – це зараз взагалі не питання", - пояснив Данилюк.

Міністерство фінансів України анонсувало можливість врегулювання пенсійного віку

Міністерство фінансів України анонсувало можливість врегулювання пенсійного віку

Повʼязані теми:

Наступна публікація