Навчання Sea Breeze 2016 перемістилися на полігон Широкий Лан

Навчання Sea Breeze 2016 перемістилися на полігон Широкий Лан

Фото: Facebook/ВМС ЗС України

У маневрах беруть участь бійці з України, Грузії, Молдови, Румунії, США та інших країн.

На Миколаївщині напередодні стріляли, захоплювали будівлі, десантувалися з гелікоптерів – багатонаціональні навчання Sea Breeze з Одеси перемістилися на полігон Широкий Лан. Там завершився підготовчий етап до другої фази навчань, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Цього разу навчання почалися несподівано. Ще на під'їзді до полігону Широкий Лан на патрульні військові машини напали із засідки. Бійці реагують злагоджено та професійно – оцінює американський інструктор. "Провели зачистку місцевості, знищили противника. Абсолютно добре", - прокоментував штаб-офіцер роти морської піхоти ЗС США Еді Віногроскі. "Хлопці з України володіють бойовим досвідом, тож саме так і є", - підтримав капрал національної армії Молдови Григорій Романчук.

Міжнародні військові навчання Sea-Breeze-2016 переїхали на полігон Широкий Лан

Міжнародні військові навчання Sea-Breeze-2016 переїхали на полігон Широкий Лан

Грузинські військові мали нагоду проявити себе в іншій спецоперації. За легендою, ворог підірвав БМП. На підмогу до пораненого водія їде інший бронетраспортер. Решта бійців прикривають. "Бойове прикриття. Вони ліворуч і праворуч не дають можливості нападу противника", - пояснив заступник командира роти морської піхоти Ігор Яцуляк. Завдання було успішно виконане. "Наші хлопці та ваші хлопці отримують дуже великий досвід. Ці навчання корисні для наших країн", - переконаний сержант армії Грузії Нодар Гецадзе.

Після цього почалася повітряна фаза маневрів. За легендою, українські морпіхи десантуються у табір ворога. Задача – викрасти ватажка. На все про все мають 15 хвилин. Після виконання завдання вже другий гелікоптер забирає бійців. Евакуація відбувається за допомогою адаптера. Половина групи з пораненими залишаються на землі. Вони постійно ведуть бій. Чекають на евакуаційний гелікоптер. Туди вантажать умовних "300-х".

В активній фазі боїв за оволодіння приміщеннями військові працювали пейнтбольними засобами, аби бачити, хто у кого більше влучив у ближньому бою. "Було прийняте рішення про відхід від будівлі. Тобто завдання штурмуюча група не виконала. Більш якісно впоралася группа, яка обороняла цю споруду", - прокоментував бій двох груп морських піхотинців заступник комбрига Сергій Куз.

В усіх спецопераціях бійці різних країн спрацювали злагоджено - зазначають керівники. "Я думаю, не важко уявити, що так може бути і в реальному житті. І бійці впораються", - запевнив керівника навчань від США Кеннет Енгл.

Як повідомлялося, турецькі військові не відмовилися від участі у цьогорічному Sea Breeze, попри військовий заколот у їхній країні. Усі підрозділи прибули до зони маневрів за визначеним розкладом.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація