Найбільший лоукостер Європи Ryanair і ще 4 авіакомпанії планують літати у Львів

Найбільший лоукостер Європи Ryanair і ще 4 авіакомпанії планують літати у Львів

Фото: Getty Images

Авіакомпанія більше не вимагає 100%-ної знижки на обслуговування.

З 2017 року у "Міжнародний аеропорт "Львів" розпочнуть польоти 5 іноземних авіакомпаній, у тому числі найбільший лоукостер Європи Ryanair.

Про це повідомила генеральний директор львівського аеропорту Тетяна Романовська, передає Delo.ua.

"Czech Airlines, AirBaltic, Бєлавіа і WizzAir. Але є і нові, наприклад Ryanair. Всі ці авіакомпанії планують до нас зайти вже в наступному році", - розповіла в інтерв'ю журналу ТОП-100 "Кращі топ-менеджери України" генеральний директор аеропорту Тетяна Романовська.

За її словами, на відміну від минулих років, ірландська компанія не вимагає 100% знижки за обслуговування.

"Нам ця компанія все ж обіцяє платити, і це вже добре. Скільки - я поки що сказати не можу, ми ще на етапі переговорів, чекаємо її представників в гості в липні", - повідомила Романовська.

Вона також зазначила, що знижка буде істотною, якщо ця авіакомпанія призведе багато пасажирів та рейсів. Але вартість обслуговування Ryanair доведеться перекривати за рахунок інших джерел доходів львівського аеропорту. В першу чергу за рахунок парковок, кафе, магазинів, прокату авто та інших послуг.

"При приході Ryanair ми будемо просити у Мінінфраструктури додаткові пільги для перевізників, що приносять великі обсяги авіаперевезень. Це правило буде діяти для всіх авіакомпаній, які бажають виконувати велику кількість рейсів", - додала вона.

Варто відзначити, що в травні цього року комерційний директор Ryanair Девід О' Брайен підтвердив переговори.

"Ми ведемо діалог з людьми зі Львова, але не думаю, що ми будемо обговорювати польоти в Одесу. Україна зараз може розглядатися тільки як додаток до наших основних ринків", - заявив о'брайен.

Нагадаємо, авіакомпанія Wizz Air може повернутися на український ринок. Про таке бажання лоукосту повідомив в Facebook екс-міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. За його словами, Wizz Air заявив про бажання повернутися в Україну, тому що "відбувається стабілізація".

Повʼязані теми:

Наступна публікація