ТСН здійснює мрію Фірташа

Ми показуємо панорами малої батьківщини олігарха, куди він мріє повернутися з розкішного віденського маєтку.

В інтерв'ю австрійському виданню Kurier олігарх Дмитро Фірташ повідомив, що мріє повернутися до України і оселитися в рідному селі Синьків у Тернопільській області.

"Для мого менеджера Україна є ризиком, для мене Україна - це моє життя. Я завжди планував і досі планую повернутися в один прекрасний день в моє село і там жити", - зазначив Фірташ.

Наразі здійснити цю мрію він не може. Про маленьке українське село олігарх мріє в самому центрі Відня, де, за даними німецьких ЗМІ, він мешкає в "в елегантному будинку в стилі ХІХ століття, де зареєстровані безліч представництв його компаній". В австрійській столиці за безпекою Фірташа пильнують 17 охоронців, а на суді його захищають кілька адвокатів, серед яких навіть колишній австрійський міністр юстиції. При цьому від мешканців столиці Відня часто можна почути докори на адресу українця, який пересувається кортежом у пішохідній частині міста.

Віденський маєток – не єдина відома журналістам нерухомість Фірташа. Нещодавно народний депутат України Сергій Лещенко опублікував інформацію про елітний будинок у Франції, яким володіє Дмитро Фірташ. Йдеться про найдорожчі землі Європи – Лазурове узбережжя міста Сен Жан Кап Ферра. Вілла Фірташа має назву "La Mauresque" (Мавританка) та розташована за двома адресами – номер 52 на бульварі Шарля де Голля та номер 48 на авеню Бельвю. Вартість складає 49 мільйонів євро із садом, басейном і тенісним кортом. Сусідом олігарха є одіозний екс-регіонал Сергій Львовчкін, який керував Адміністрацією президента за часів режиму Віктора Януковича.

Рідному селу, куди так мріє повернутися Дмитро Фірташ, далеко до нерухомості у Франції та Австрії. Там немає розкішного життя, дорогих ресторанів і місць для відпочинку. На фото, які є у відкритому доступі на сервісі Google Maps, видно чисті та заасфальтовані дороги, сучасний будинок культури та сучасний тепличний комплекс, який належить колишньому очільнику уряду Януковича – Миколі Азарову - та самому Фірташу.

Наприкінці листопада 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков після появи інформації про бажання Дмитра Фірташа повернутися до України заявив, що бізнесмен буде затриманий. Його, як зазначив міністр МВС, підозрюють у вчиненні кримінальних діянь. Зокрема, Фірташ фігурує у справі "Надра банку"Встановлено, що у 2008 - 2014 роках службові особи ПАТ "Комерційний банк "Надра" за попередньою змовою з іншими особами заволоділи коштами у розмірі 10,4 мільярдів гривень, наданих як рефінансування. 

Також щодо олігарха відкрито кілька кримінальних проваджень: а) щодо групи компаній Ostсhem Фірташа за ст. 191 ч.5 КПК України з приводу нанесення збитків державі в сумі 5,742 млрд грн; б) стосовно колишніх керівників НАК "Нафтогаз України", посадових осіб Кабінету Міністрів і компанії "РосУкрЕнерго АГ" Фірташа, підозрюваних у змові і нанесенні збитків державі Україна шляхом списання з державної компанії на користь "РосУкрЕнерго АГ" 11 млрд. м3 газу і 1,1 млрд.м3 газу у вигляді штрафних санкцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація