Найвищому патрульному поліцейському України повідомили про підозру через побиття АТОвця

Найвищому патрульному поліцейському України повідомили про підозру через побиття АТОвця

Фото: УНІАН

Дмитра Міхальця підозрюють у перевищенні влади. 

Прокуратура повідомила про підозру у перевищенні влади керівнику патрульної поліції Івано-Франківська Дмитру Міхальцю.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

На початку вересня до Міхальця звернувся учасник АТО, який прийшов оскаржувати постанову про накладення на нього штрафу. Не дослухавши заявника, керівник патрульнох поліції наказав останньому залишити кабінет. Коли той відмовився, поліцейський застосував фізичну силу до учасника бойових дій і спричинив йому легкі тілесні ушкодження, що підтверджується висновком судово-медичного експерта.

"Перевищення службових повноважень супроводжувалось насильством, болісними та такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Місцеве видання "Галка" писало, що до Дмитра Міхальця звертався боєць батальйону спецпризначення "Івано-Франківськ", колишній полонений з інвалідністю Іван Чайковський. Поліцейські виписали йому протокол за неправильне паркування. Чайковський прийшов оскаржувати штраф і під час словесної перепалки Міхалець начебто зірвався із стільця, схопив бійця за руки і кинув до підлоги під крісла.

Сам Дмитро Міхалець розповідав, що нікого не бив. За його словами, під час суперечки він попросив Чайковського вийти з його кабінету, але той не відреагував.

"Тоді я вийшов з-за столу і взяв скаржника під руку, щоб провести, та з його боку був спротив і ескалація конфлікту. А потім сказав, що вийде сам", - розповідав журналістам керівник патрульної поліції Івано-Франківська.

Досудове розслідування відносно Міхальця здійснює слідчий відділ прокуратури області. Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді застави, а також відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, 31 січня, в Івано-Франківську присягу прийняли 208 нових патрульних. Очолив їх найвищий поліцейський – лейтенант поліції  Міхалець Дмитро Володимирович. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що зріст поліцейського складає 2 метри 6 сантиметрів. "Найвищий патрульний поліцейський України, ріст 2.06... Знаю його особисто - відмінний офіцер, чудово себе зарекомендував на службі!", - заявляв Аваков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація