Назаренко пояснив, чому прикордонники не збивають російські безпілотники на межі з Кримом

Назаренко пояснив, чому прикордонники не збивають російські безпілотники на межі з Кримом

Віктор Назаренко розповів про провокації російських правоохоронців на межі з Кримом. / Фото: УНІАН

БПЛА залітають на територію материкової України на відстань до 20 км.

Українські прикордонники не збивають російські безпілотними, які залітають з окупованого Криму на територію материкової України, оскільки не мають такої компетенції.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

"На адмінмежі з Кримом не проводиться антитерористична операція, тому… за законом впливати на БПЛА на контрольованій території мають право тільки ЗСУ. Що стосується БПЛА, вони маленькі… і тут потрібна особлива компетенція, щоб приймати по них заходи. Ми фіксуємо, передаємо, ЗСУ приймають рішення і проводять відповідні заходи", - сказав він.

Головний прикордонник України зазначив, що провокації на адмінмежі з Кримом влаштовують російські правоохоронці, а не військові. Вони активно використовують 8 безпілотників, шість з них залітають на територію материкової України на відстань від 700 м до 20 км.

Також окупанти використовують близько 20 вертольотів і навіть повітряну кулю для стеження за українськими прикордонниками.

"Значне посилення режимних заходів, виставлення додаткових блокпостів, активні дії національної гвардії, активні дії прикордонників, використання спеціальних засобів спостереження у вигляді повітряної кулі, яку вони використовували, аби спостерігати за нами. Катери на повітряній подушці значно активізувались. Але це все дії правоохоронців, не військових. Щодо військових, за нашою інформацією, вони готуються до навчань "Кавказ-2016", які повинні розпочатися десь 16 серпня", - сказав Назаренко.

Всі пункти пропуску на адмінкордоні з окупованим Кримом працюють у штатному режимі

Всі пункти пропуску на адмінкордоні з окупованим Кримом працюють у штатному режимі

10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, а також у загибелі двох російських силовиків.

7 серпня у російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримському боці, саме через цю інформацію кордон закрили у обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти.

ФСБ також заявили, що в результаті проведених оперативно-розшукових заходів в ніч проти 7 серпня в районі міста Армянськ було виявлено групу диверсантів.

Крім того, у ФСБ заявляють, що в ніч проти 8 серпня спецпідрозділами Міністерства оборони України нібито було скоєно ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і відомств, що з нею взаємодіють.

Пізніше ФСБ РФ опублікувала в Мережі кадри з "українським розвідником", нібито затриманого в Криму в складі "диверсійної групи". За даними російської спецслужби, саме він є одним із організаторів майбутніх терактів.

Росія змінила думку щодо політичних стосунків з Україною та робить нові заяви

Росія змінила думку щодо політичних стосунків з Україною та робить нові заяви

Повʼязані теми:

Наступна публікація