Неділя принесе до України весняну погоду. Прогноз на 11 грудня

Неділя принесе до України весняну погоду. Прогноз на 11 грудня

Фото: Reuters

Рибалок попереджають про крихкий лід на водоймах.

Завтра, 11 грудня, в Україні буде зовсім не зимова, а весняна погода. Удень стовпчики термометрів показуватимуть 1-9 градусів тепла. Рвучкий вітер, який був у суботу, у неділю стихне.

Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

Майже в усіх регіонах, крім Сходу та Півдня, йтимуть дощі. Щоправда, на Закарпатті, Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, Полтавщині та Сумщині можливий і мокрий сніг.

"В Україні спостерігатиметься підвищення температурних показників. На водоймах відбуватиметься руйнування льодового покриву. Крім того, у зв'язку з вiдлигою та снiготаненням очiкується пiдйом рiвнiв води на рiчках басейнiв Сяну, Дністра на 0,2-1,0 м; на річках басейнів Захiдного Бугу та Прип'яті на 0,1-0,5 м, без загрози негативних наслідків. За таких умов виходити на крихку кригу, а тим паче рибалити, вкрай небезпечно, адже це може стати причиною трагічних наслідків", – попереджає Державна служба з питань надзвичайних ситуацій.

"Градуси в Україні – весняні. Я знаю, що закликати рибалок не виходити на кригу у таку відлигу, – майже марна справа. Навіть якщо вся рідня ляже поперек порогу, рибалка переступить через жінку, тещу, тестя, малих діток і все одно піде. Але все ж моя справа попередити. Шановні рибалки! Відлига серйозно підтоплює лід, будьте обережними. І дорослі, якщо ви гуляєте в межах якогось міського озерця і там малі хлопчаки граються і забігають по ньому по рештках льоду – наженіть їх, щоб не трапилося біди. А так – поки що скрізь тепло та вогко", – зазначає синоптик Наталія Діденко.

Прогноз погоди в Україні на 11 грудня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Повʼязані теми:

Наступна публікація