Негода на Хмельниччині: льодяні "медузи" потрощили дахи сотень будинків та авто

Сильний град повбивав домашню птицю.

На Хмельниччини у Городку напередодні, 17 липня, увечері пройшов сильний дощ із градом.

Про це повідомляють місцеві мешканці.

 

Загалом дощ тривав протягом двадцяти хвилин, проте встиг наробити лиха. Деякі мешканці розповідають у соцмережах, що накривали автомобілі ковдрами, щоб захистити їх від крижаних брил.

Також негода вирувала у Красилові, Старокостянтинові та багатьох інших населених пунктах області.

 

"Позривало і побило шифер, убило кілька курчат, побило лобове скло в машині, вікна, на городі лиш штурпаки остались", - написав на своїй сторінці у Facebook Костянтин Пархоменко.

 

"Внаслідок різкого погіршення метеоумов на території 20 населених пунктів Городоцького, Чемеровецького, Хмельницького, Красилівського, Старокостянтинівського та Ярмолинецького районів вибито вікна та частково пошкоджено покрівлі у 668 будівлях та спорудах, повалено 16 дерев та пошкоджено 3 легкових автомобіля. Крім того, внаслідок поривів вітру було відключено електропостачання у 59 населених пунктах", - додали у прес-службі ДСНС області.

За словами мешканців Городка, в окремих районах розмір граду був завбільшки з куряче яйце. Люди скаржаться, що негода знищила їхню городину, повалила дерева потовкла шифер на дахах будинків та побила шибки.

 

Нагадаємо, наприкінці червня зливи наробили шкоди на заході України. Місячна норма опадів за дві години випала у Виноградівському районі на Закарпатті. У Великих Комятах та Онку річки вийшли із берегів. Вода на своєму шляху зносила авто, дрова, городину, лилася через пороги до людських домівок. Також погодний армагедон зруйнував дорогу на Говерлу.

У Рівному потоки води розмивали вулиці й зривали люки. Каналізація не витримала натиску негоди, що призвело до підтоплення кількох десятків приватних будинків та присадибних ділянок. Рівень води в оселях сягав метра.

Негода наробила лиха й у Хмельницькій області. Через потужну зливу, яка пройшла у Кам'янці-Подільському, було затоплено ринок, а автомобілі плавали дорогами міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація