Негода накрила Україну. Рятувальники відзвітували про наслідки потужного шторму

Негода накрила Україну. Рятувальники відзвітували про наслідки потужного  шторму

Рятувальники ліквідовують наслідки потужного вітру та опадів / Фото: УНІАН

Мокрий сніг, дощ та потужний вітер залишили без світла тисячі будинків. 

Штормовий вітер та опади призвели до знеструмлення низки районів у трьох областях.

На Чернігівщині  через шквальний вітер без світла залишилися 40 сіл. Через  пошкодження повітряних ліній електропостачання було  відключено 5 ЛЕП. Всього не працюють 129 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишилися жителі Чернігівського, Куликівського, Сосницького, Носівського, Ріпкинського та Менського  районів. Наразі там проводяться відновлювальні роботи, повідомляє УНІАН із посиланням на департамент із питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації.

В Одесі штормовий вітер обвалив на ТЕЦ конструкція грозозахисту. Внаслідок інциденту було знеструмлено понад 160 трансформаторних підстанцій, повідомляє ПАТ "Одесаобленерго".

Повністю були відключені від електропостачання мікрорайони міста: Слобідка, Бугаївка, Мельниці, Молдаванка і частково – район Привокзальної площі. Без електрики перебувають  4 502 житлових будинки, з яких 48 багатоповерхових.  До ліквідації наслідків негоди залучені ремонтні бригади та спецтехніка.

Ситуація не краща і в Одеській області. Тут злива та шквали знеструмили 18 населених пунктів у Любашівському та Комінтернівському районах.  Бригади ПАТ "Одесаобленерго" ведуть аварійно-відновлювальні роботи.

Не оминула негода і Закарпаття. За інформацією чергового диспетчера ПАТ "Закарпаттяобленерго" на ранок 11 лютого відключено 83 трансформаторних підстанцій та 14 ліній електропередач, з них 8 ліній – частково. Надзвичайникам довелось розчищати дренажні труби та прибирати повалені дерева з автошляхів, повідомляє прес-служба ДСНС.

Станом на ранок 11 лютого залишаються відключеними від електропостачання 14 населених пунктів повністю та 4 частково  у Перечинському, Воловецькому, Великоберезнянському, Міжгірському та Свалявському районах.

Сьогодні тут очікуються пориви вітру до 20 м/с, вночі в Карпатах сильний мокрий сніг, вранці та вдень у центральних та північних областях місцями сильний дощ.

Через відлигу у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається підвищена лавинна небезпека. У річках Закарпаття очікується підвищення рівня води, подекуди до трьох метрів.

Через сильний вітер до 20 метрів на секунду оголошено штормове попередження по всій Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація