Негода в Одесі: машини плавають у високій воді, а повалені дерева перекривають вулиці

Негода в Одесі: машини плавають у високій воді, а повалені дерева перекривають вулиці

Негода в Одесі: машини плавають у високій воді, а повалені дерева перекривають вулиці

Фото: ТСН.ua

Трамваї зупинили рух через затоплення рейок.

Зупинені трамвайні маршрути, затоплені будинки, машини та повний транспортний колапс - так почався сьогоднішній день в Одесі, передає кореспондент ТСН.

Потужна злива із поривчастим вітром прокотилася усією областю. Циклон зачепив Миколаївщину та Херсонщину. Зараз зона опадів рухається до центральних областей. Там синоптики сьогодні прогнозують рясні дощі, подекуди навіть зливи та град.

В Одесі ж різке похолодання та злива почалися ще вночі. Дощ не припинявся і зранку. Деякі райони міста затопило вщерть. Комунальні служби почали відкачувати воду.

Місто зранку пережило справжній транспортний колапс - вперше в Одесі було зафіксовані рекордні 10 балів завантаженості доріг.

Зливова каналізація просто не справлялася з таким потоком води. До того ж вітер зірвав листя, яке забило зливи. Зранку майже повністю зупинило свою роботу таксі, комунальники перестали пускати трамваї на деяких маршрутах через підтоплення рейок. У деяких районах машини затопило по дахи.

У приватному секторі залило будинки. Ускладнює ситуацію і сильний вітер. На кількох дорогах упали дерева. На одній з вулиць дерево впало на автівку, постраждала пасажирка. Синоптики прогнозують, що така погода в Одесі зберігатиметься впродовж двох діб, щоправда інтенсивність опадів поступово знижуватиметься. Кількість опадів вже втричі перевищила вересневу норму – таким чином Одеса побила власний опадовий рекорд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація