"Нехай горять у пеклі", – глава Генічеської райдержадміністрації про псевдопомогу Путіна з газом

"Нехай горять у пеклі", – глава Генічеської райдержадміністрації про псевдопомогу Путіна з газом

Голова Генічеської райдержадміністрації на Херсонщині Олександр Воробйов / Фото: Крим.Реалії

Воробйов запевнив, що в міста немає проблеми з постачанням газу.

Голова Генічеської райдержадміністрації на Херсонщині Олександр Воробйов різко відреагував на так званий "дозвіл" президента Росії Володимира Путіна постачати з анексованого Криму газ до Генічеська.

"Нехай вони зі своєю псевдопомогою горять у пеклі!", – зазначив у коментарі для "Крим.Реалії" Воробйов.

Він не підтвердив, що з Криму почали постачати газ.

"Російська Федерація, яка захопила українські території, каже, що хоче надати якусь допомогу на материкову частину України, в Генічеський район. Але не має в окупованому Криму ні газу, ні свердловин, які відносяться до Росії. У них там немає газу! Там є український газ", – сказав посадовець.

Воробйов уточнив, що Росія "захопила Крим і газосховище, куди постачали газ з материкової частини України на зберігання". Він сказав, що потреби в додаткових постачаннях блакитного палива із півострова немає.

"Я, як українець, не дивлюся російські канали, але судячи із дзвінків розумію, що відбувається. По-перше, на території окупованого Криму немає свого газу і вони не можуть нам допомагати. По-друге, у нас дефіцит газу може виникнути під час великих морозах протягом декількох тижнів. І його не вистачить тільки 30% абонентів, яких всього 6 тисяч, а не 70 тисяч, як брешуть російські пропагандисти. Зараз в Генічеському районі газ у надлишку і ми самі можемо допомогти українцям в Криму. А по-третє, український прем'єр-міністр Володимир Гройсман мені особисто пообіцяв, що найближчим часом проблема з газом в Генічеську буде вирішена державою", – сказав Воробйов виданню "Новий візит".

Нагадаємо, цього року в січні анексований Крим три доби блокував постачання українського газу в Генічеськ. Без блакитного палива залишилися понад дві тисячі абонентів у багатоповерхівках та 400 приватних будинків. Але тоді сторони домовилися. "Нафтогаз України" запевняв, що газ, який споживає Генічеськ, є винятково українським. Його видобувають на Херсонщині та направляють у газосховище на окупованій території Криму, бо немає альтернативного сховища. А вже звідти блакитне паливо знову постачають до України.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація