Неочікувана міністерська перевірка: військових на Одещині годували зіпсованими продуктами

Відповідального за тилове забезпечення у військовій частині офіцера звільнили з посади.

Сьогодні, 24 липня, міністр оборони Степан Полторак навідався з неочікуваною перевіркою до однієї з військових частин 28-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, що дислокується на Одещині. Посадовець перевірив якість продуктів харчування, якими годують військовослужбовців. У частині виявили чимало прострочених та зіпсованих харчів.

"Під час перевірки продовольчих складів частини, холодильного устаткування, місць зберігання продуктів харчування військовослужбовців, овочесховища були виявлені запаси неякісних, зіпсованих продуктів харчування. Всі продукти харчування зберігалися в антисанітарних умовах, температурний режим зберігання продуктів не витримувався", – уточнили в прес-службі Міноборони.

Полторак одразу ж зустрівся з представниками компанії-постачальника продуктів і наголосив, що з боку Міноборони будуть вжиті заходи щодо негайного припинення виявлених недоліків. А якщо постачальники неякісної продукції не виконають умови договорів, то контракти з ними розірвуть у судовому порядку.

Водночас керівництво Військової служби правопорядку Одеського гарнізону має провести перевірку всіх видів діяльності військової частини та терміново доповісти про результати. Крім того, відповідальних за контроль харчування посадових осіб уже притягнули до дисциплінарної відповідальності: одного з відповідальних за тилове забезпечення у військовій частині офіцерів звільнили з посади.

"У військовій частині, яку ми перевіряємо сьогодні, м'ясна продукція, масло, молоко, сир, сосиски, — все зберігається в одному холодильнику в розкиданому вигляді. Ми опитали солдат у військовій частині, і вони відповіли нам, що нічого не їдять на обід, окрім чаю та булочок. Тож сьогодні ми візьмемо на лабораторні дослідження вилучені продукти, за результатами лабораторних досліджень будуть складені акти та буде вестись робота щодо розриву договорів із постачальниками", – запевнив начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Міноборони Дмитро Марченко.

Протягом минулого тижня Центр провів п'ять перевірок військових частин Збройних сил України. Перевірки триватимуть до того часу, поки постачальники не почнуть повністю виконувати правила постачань та умов зберігання продуктів харчування військовослужбовців.

Нагадаємо, в Україні роками фальсифікують перевірку харчування військових.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація