"Неонацисти" та "покидьки із бандерівщини" - український канал показав промову Симоненка

"Неонацисти" та "покидьки із бандерівщини" - український канал показав промову Симоненка

Фото: УНІАН

Симоненко також згадав і про "ленінські ідеали", які, за його словами, допомогли перемогти у Другій світовій війні

У Києві 9 травня телеканал "Гамма" показав промову лідера забороненої в Україні "КПУ" Петра Симоненка.

У своїй пропагандистській промові Симоненко згадав про "ленінські ідеї" та "Комуністичну партію", які, за його словами, і допомогли здобути перемогу у Другій світовій війні. При цьому, нинішню українську владу Симоненко назвав "неонацистами, що прийшли до влади після збройного перевороту".

Окрім того, головний комуніст заявив, що "негідники із націоналістичної бандерівщини" паплюжать могили ветеранів війни.

Екс-нардеп також висміяв ідею проведення Дня пам'яті та примирення, звинувативши владу у перейменуванні вулиць, які були названі на честь героїв Другої світової війни.

"З ким і чим примиритися? Нам пропонують помириться з поплічниками фашистів, поліцаями і зрадниками Батьківщини", - заявив Симоненко в ефірі телеканалу, директором якого є син політика Андрій.

Відеозвернення лідера українських комуністів також опубліковано на сайті партії "КПУ", де серед іншого зазначається, що комуністи продовжують діяльність, попри заборону.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за скаргою КПУ, яка намагалася оскаржити свою заборону в Україні.

"Вищий адміністративний суд встановив, що "касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не наводить підстав, які б дозволили вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального або процесуального права", - йдеться в повідомленні.

В суді постановили, що ухвала Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація