Непритомна 80-річна купальниця та хворобливе пірнання: українці закінчують святкувати Водохреще

Непритомна 80-річна купальниця та хворобливе пірнання: українці закінчують святкувати Водохреще

Фото: Reuters

В цілому святкування Водохреща в Україні проходить без надзвичайних ситуацій.

Українці завершують святкувати Водохреще.

Про це інформує ДСНС України у Facebook.

Сьогодні в місцях купання громадян рятувальники розгорнули 928 рятувальних постів. Безпеку на водоймах гарантували 2838 рятувальників та 541 одиниця техніки від ДСНС. Не обійшлося цього дня і без надзвичайних подій.

Так, у Черкасах у 80-річної жінки після занурення у воду погіршилося самопочуття і вона втратила свідомість. Рятувальники поклали її на спеціальні ноші та віднесли до намету, де жінку терміново оглянули медичні працівники та госпіталізували до лікарні.

У Дніпрі рятувальники допомогли 36-річному чоловіку. Під час пірнання в ополонку він відчув біль в нозі. Його швидко доправили до карети швидкої медичної допомоги.

Інших надзвичайних подій на водоймах країни не зафіксовано. Загалом святкування Водохреща в Україні проходить без надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, минулоріч на Водохреще, яке є останнім у календарному циклі зимових свят, багато сміливих мешканців Києва не забули про обряд та не побоялися пірнути у місцеві водоймища, отримавши при цьому масу емоцій.

За традицією, цього дня серед вірян прийнято пірнати в ополонки, щоб отримати цілющу силу і зберегти її протягом всього року. 

Водохреще 2017: діти у крижаній воді та стрибки з 40-метрового мосту

Водохреще 2017: діти у крижаній воді та стрибки з 40-метрового мосту

Повʼязані теми:

Наступна публікація