Невідомі у камуфляжі заблокували детективів НАБУ, які проводять обшук у справі заступника прокурора

Невідомі у камуфляжі заблокували детективів НАБУ, які проводять обшук у справі заступника прокурора

Фото: УНІАН

Обшук триває із самого ранку.

Невідомі у камуфляжі заблокували детективів Національного антикорупційного бюро України у приміщенні адвокатської контори "Студія права", де здійснюється обшук у справі заступника прокурора Київської області Колесника.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

У повідомленні йдеться про те, що станом на 22.00 близько 30 людей знаходилися біля контори. Після того під'їхали невідомі у камуфляжі, назвали себе представниками громадської організації, і пригрозили силовим захопленням приміщення.

У НАБУ зазначають, що проводять слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження стосовно заступника прокурора Київської області, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області, загальною вартістю понад 300 млн. грн.

"Обшук триває з ранку четверга 16 червня. Протягом усього дня з боку невідомих осіб, які представлялися адвокатами, неодноразово здійснювалися провокативні дії по відношенню до детективів під приводом того, що в приміщенні знаходяться їхні робочі місця", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ стверджують, що обшук було розпочато за присутності представника Ради адвокатів Києва, присутнім було неодноразово пред'явлено судову ухвалу та посвідчення детективів. Але на початку обшуку близько 10 осіб намагалися проникнути до приміщення з метою перешкоджання слідчим діям.

"Дії присутніх є відверто провокативними і мають на меті перешкодити вилученню речових доказів, отриманих в ході обшуку. Детективи та працівники Управління спеціальних операцій наразі уникають провокацій і здійснюють відеофіксацію подій", - йдеться у повідомленні НАБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація