Невідомі з кувалдами намагались знести пам'ятник прокомуністичному поету у Львові

Невідомі з кувалдами намагались знести пам'ятник прокомуністичному поету у Львові

Невідомі з кувалдами намагались знести пам'ятник прокомуністичному поету у Львові

Фото: ГУ НП у Львівській області

Під час затримання невідомих молодиків, два полісмени отримали травми

У Львові сьогодні, 9 травня, невідомі у балаклавах намагались кувалдами розбити пам'ятник поету радянського періоду Степану Тудору.Про це повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

Згідно з повідомленням, невідомі намагались пошкодити пам'ятник на площі Маланюка близько 11:00.

"Хлопці заявили, що робили це у рамках декомунізації, проте поліцейські пояснили їм, що сьогодні не найкращий день для цього. Була спроба силового протистояння, проте працівники поліції взяли ситуацію під контроль. Двоє чоловіків, 1985 та 1986 років народження були затримані за опір правоохоронцям", - заявив тимчасово в.о.начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія.

У поліції заявили, що один із затриманих молодиків мав при собі пристрій для відстрілу гумових куль "Флобер".

Під час сутичок двоє правоохоронців отримали травми.

Нагадаємо, у Миколаєві  під час урочистостей з нагоди Дня перемоги над нацизмом виник конфлікт через заборонений законом про декомунізацію червоний прапор перемоги. У результаті сутички одну людину було госпіталізовано. Потерпілому було надано медичну допомогу на місці, після чого його каретою швидкої допомоги доставили до лікарні.

Біля стели воїнам-визволителям Миколаєва громадяни, зібравшись у колону вирушили до центральної площі обласного центру. Кілька учасників спочатку одягли георгіївські стрічки, але після спілкування з поліцейськими, які закликали людей не провокувати конфліктну ситуацію, зняли їх.

Повʼязані теми:

Наступна публікація