Newsweek: Зраджені російські солдати розповіли правду про таємну війну Путіна

Newsweek: Зраджені російські солдати розповіли правду про таємну війну Путіна

Фото: Reuters

Російські військові розповіли, як їх кинули вмирати в Україні.

"Зраджені російські солдати" - нова обкладинка Newsweek. / Фото: Newsweek
Російські солдати, які воюють на Донбасі, розповіли, як президент РФ Володимир Путін кинув їх помирати в Україні. Про це пише американський журнал Newsweek, який 19 вересня вийде з обкладинкою під заголовком "Зраджені російські солдати в Україні почали говорити".

Як пише видання, росіянка Людмила Малініна із Судиславля, Костромської області РФ розповіла, як стала свідком таємного похорону. За її словами, приблизно о 8 вечора вантажівка припаркувалася на кладовищі недалеко від її будинку. Фари вантажівки продовжували світити нга землю, поки кілька чоловіків поспішно викопували могилу. При цьому, не одна вона стала свідком того, що відбувається.

Як розповідає жінка, як тільки вантажівки під'їхали, сусіди почала висовуватись з вікон і обговорювати дивну сцену, мовляв, чому так пізно хтось вирішив поховати свого родича. Пізніше їй хтось із сусідів розповів, що частина кладовища вже зарезервована під загиблих на війні.

Ще одним доказом того, що на Донбасі воюють російська армія, стала розповідь десантника 331-го полку 98-ї гвардійської повітрянодесантної дивізії Росії. Як розповів десантник Newsweek, останній серпень був найдовшим у його житті. Він розповідає, що багато його друзів померли від важких поранень в лікарнях Ростова, а деякі повернулися в Росію в цинкових трунах.

Російські солдати повертаються додому як "вантаж 200". / Фото: Newsweek
"Коли ми минулого місяця їхали в Ростов, я не здогадувався, що ми їдемо в Україну. Всі ми думали, що це звичайні навчання. Якщо б я знав, що їду на війну, я б кинув все і одразу повернувся б додому. У мене там двоє маленьких дітей і дружина", - розповідає десантник.

Крім того, він підкреслив, що серед солдатів російської армії, які опинилися на Донбасі, ніхто не розуміє ідею Путіна про створення так званої "Новоросії", а тому її не підтримують.

Водночас, як розповідає інший офіцер, який побажав залишитися неназваним, командири наказували солдатам замінювати свою форму камуфляжем західних країн, щоб ніхто не зміг визначити, що це регулярна російська армія. Крім того, за словами солдата, чужу форму доводилося купувати за свої гроші.

Як повідомлялося раніше, російські десантники хизуються на камеру, що воюють в Україні. Спочатку вони вихвалялася своїми фотографіями у соцмережах, а тепер - почали позувати перед телекамерами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація