Незалежна медійна рада винесла вердикт щодо скандального серіалу про "ДНР/ЛНР"

Незалежна медійна рада винесла вердикт щодо скандального серіалу про "ДНР/ЛНР"

Фото: ТРК "Україна"

Рада перевірила саме ту серію, де українців називали "київською хунтою"

Незалежна медійна рада перевірила серію скандального телесеріалу "Не зарікайся" про "ЛНР/ДНР". Про це йдеться у звіті ради, пише "Детектор М".

Зокрема, рада проводила перевірку щодо порушення українського законодавства у 66 епізоді серіалу. 

"Щодо відповідності 66-ї серії телесеріалу "Не зарікайся" нормам законодавства України, рада дійшла висновку про відсутність у ній порушень законодавства, а саме ч. 2 ст. 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та ст. 15 і 15-1 Закону України "Про кінематографію", - йдеться у звіті ради.

Саме у 66 серії серіалу і прозвучала репліка одного із персонажів: "київська хунта" та "фашисти і нацики".

Нагадаємо, телеканал "Україна" показав 13 квітня, епізод серіалу "Не зарікайся", в якому зобразив у позитивному контексті терористів з так званої "ЛНР". Користувачі соцмереж з обуренням відреагували на сюжет серії і закликали суспільство знайти механізми, щоб вплинути на ситуацію. У соцмережах розгорівся неабиякий скандал.

Пізніше, нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТРК "Україна". Позапланова перевірка пов'язана зі скандалом, який вибухнув в соцмережах через один з серіалів виробництва цього телеканалу - "Не зарікайся". На думку глядачів, у серіалі позитивно зображують терористів "ДНР/ЛНР" і російські гібридні війська на Донбасі. При цьому бійців ЗСУ і представників української влади в ньому називають "украми", "купкою фашистів", "кривавою хунтою". Напередодні на сторінці каналу було повідомлено, що адміністрація ТРК вибачається, що певні репліки героїв були так сприйняті глядачами. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація