Німецький лікар врятував життя бійцю АТО, провівши унікальну операцію

Німецький лікар врятував життя бійцю АТО, провівши унікальну операцію

Німецький лікар врятував життя бійцю АТО, провівши унікальну операцію

Фото: ТСН

Про військового він дізнався від українських лікарів, які проходили стажування в Німеччині.

У бійця АТО Аркадія Радченка після року на фронті діагностували ваду серця - аневризму аорти. Головна артерія в організмі могла розірватися в будь-який момент і забрати життя. Про цей діагноз дізнався кардіохірург із Німеччини Ярослав Бенедикт і прилетів до України провести єдину операцію за власною новітньою технологією і поділитися нею з українськими кардіохірургами, йдеться в сюжеті ТСН.19.30

Про цю історію бійця Бенедикт дізнався від українських лікарів, що нині проходять стажування в Німеччині. Він погодився прилетіти до інституту імені Шалімова, щоби провести операцію за своєю методикою. Українські хірурги асистували і навчалися.

Лікар спочатку змоделював клапан, наближений до природного. Це не просто ювелірна робота - це найвищий пілотаж у кардіохірургії. Від кожного міліметра залежить життя пацієнта.

Пан Ярослав використовує сайзер - свій винахід: за допомогою його лекал підбирають такі розміри заслінок серцевого клапана, що максимально підходять пацієнту. Стерильною лінійкою й олівцем по лекалу кардіохірург  буквально викроює нові заслінки серцевого клапана з новітнього матеріалу. Далі видаляють зношену ділянку аорти і замінюють її трубкою, що має всі властивості головної судини організму. Починається запуск уже оновленого серця.

Кардіохірург із Німеччини був задоволений роботою всієї української команди. Наші кардіохірурги після сьогоднішньої практики і подальшого стажування в Німеччині зможуть проводити такі операції і в Україні. 

"Це все за допомогою цих сайзерів. Я вигадав свої лекала, бо в Єропі не було нічого схожого сертифікованого. Коли я провів кілька успішних операцій - це додало мені ентузіазму. Я зрозумів: я можу це робити", - розповів Бенедикт. 

Лікарі обіцяють після відновлення  колишній боєць забуде про серцеві проблеми назавжди і зможе жити повноцінним життям.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич 

Німецький лікар врятував життя українському воїнові

Німецький лікар врятував життя українському воїнові

Повʼязані теми:

Наступна публікація