Нова поліція - старі проблеми. Правоохоронці забувають про порушників і відпускають втікачів

Нова поліція - старі проблеми.  Правоохоронці забувають про порушників і відпускають втікачів

Нова поліція - старі проблеми / Фото: УНІАН

Поліцейські пояснюють, що їх повноваження обмежені.

Увага до нової київської поліції не вщухає, тепер все менше селфі з патрульними та все більше запитань до виконання роботи, йдеться у сюжеті Сніданок з 1+1.

Ще півтора місяця тому киянин Олександр потрапив у ДТП.

"Їхав по головній дорозі на швидкості 40 км/год. І коли виїхав на перехрестя, відчув сильний удар. Мене розвернуло на 360 градусів та викинуло на тротуар. Я зупинився за 15 сантиметрів від стовпа", - пригадує постраждалий водій.

Олександру пощастило - важких травм він не зазнав, як і винуватець ДТП, який втік з місця події. Поліція прибула вже через декілька хвилин після інциденту, на дорозі знайшли номерний знак водія-втікача, який злетів при зіткненні.

Як виявилося пізніше, ремонт пошкодженої автівки потерпілого коштує близько 60 тисяч гривень. Усі дані про винуватця аварії у поліції є. Проте, правопорушника й досі не покарано.

Як повідомили у поліції, справа потроху просувається. Порушнику надіслали повістку, аби той терміново з'явився до відділку для надання пояснень. Однак, за письмовим викликом чоловік не з'явився, на підставі цього автомобіль подали у розшук.

Патрульні повідомили, що силоміць притягнути правопорушника до відділення не можуть, бо їхні повноваження обмежені.

"Це треба вже проводити пошукові заходи, тобто виділяти людину, яка буде в засідці сидіти, контролювати чи чекати цей автомобіль. У нас вже такої можливості немає", - прокоментували поліцейські.

Натомість, юристи запевнили - поліція має усі підстави та права для затримання правопорушника.

"Якщо він не з'явився за повісткою, його повинні привести. Якщо поліція ухиляється від притягнення відповідальних до порушення, необхідно звертатися в прокуратуру", - зазначив юрист.

Патрульна поліція розпочала свою роботу у Хмельницькому

Патрульна поліція розпочала свою роботу у Хмельницькому

Ще один з останніх гучних випадків стався за участі поліції, коли поліцейські нібито відмовилися складати протокол на порушника, який збив на дорозі людину.  

Ані протоколу, ані поліції - патрульні залишили місце аварії бо постраждала ні на що не скаржилася.

Інколи ДТП створюють й самі поліцейські. На відео видно, як поліцейське авто пошкодило одразу кілька машин. Це сталося на парковці. На швидкий ремонт власникам пошкоджених авто годі сподіватися. Компанія, що застрахувала патрульні авто, збанкрутіла. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив ведучий програми "Гроші" - Олександр Дубінський.

Проте, далеко не всі поліцейські нехтують своїми обов'язками. Навпаки, чимало з них їх сумлінно виконують: ліквідовують лісові пожежі, самотужки прибирають поламані машини з доріг, наздоганяють та заарештовують неадекватних водіїв і не бояться штрафувати високопосадовців.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація