Жорсткий конкурс і учасники АТО: нові патрульні склали присягу в Івано-Франківську

Жорсткий конкурс і учасники АТО: нові патрульні склали присягу в Івано-Франківську

На місце патрульного предендували 25 кандидатів / Фото: УНІАН

Охорону громадського порядку забезпечуватимуть 208 поліцейських.

У Івано-Франківську присягнули на вірність народу 208 новоспечених патрульних. Це вже 11 місто України, де охорону громадського порядку забезпечуватимуть нові поліцейські.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, патрульна поліція Франківська буде однією з найкращих в Україні, оскільки конкурс був найбільший в країні: на одне місце претендували аж 25 кандидатів.

"У вересні  2015-го подали заявки в патруль 5322 кандидата, конкурсний відбір пройшли 212, успішно завершили навчання 208. Один з 25!!", - зазначив Аваков.

Міністр також відзначив, що серед франківських патрульних є 25 учасників АТО, 28%  складають дівчата, 86% нових поліцейських мають вищу освіту.

Аваков додав, що до травня 2016 року в штаті нової патрульної поліції країни працюватимуть шістнадцять тисяч нових поліцейських.

У лютому присягу складуть патрульні Херсона (6 лютого), Вінниці (14 лютого), Чернігова (21 лютого), Кременчука (27 лютого). Наступними будуть Черкаси, Полтава, Житомир, Чернівці, Рівне, Бориспіль, Запоріжжя, Тернопіль, Слов'янськ-Краматорськ, Кіровоград, Кривий Ріг, Сєверодонецьк-Лисичанськ-Рубіжне, Маріуполь і Суми.

Окрім того, міністр анонсував початок роботи нової поліцейської системи патрулювання в області та сільській місцевості на Київщині, Харківщині та Львівщині.

"З новими підходами, системою реагування і зв'язку, новими авто", - наголосив Аваков.

Ивано-Франковск! Вновь назначенный командир патрульных рапортует о готовности и 208 новых патрульных полицейских присяг...

Опубліковано Арсеном Аваковим 31 січня 2016 р.

Нагадаємо, що 17 січня нові патрульні поліцейські присягнули на вірність народу в Дніпропетровську. Вулиці міста тепер охороняють 950 патрульних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація