Новоазовськ контролює російська армія, а в "Іловайському котлі" чекають на підмогу. Мапа АТО

Новоазовськ контролює російська армія, а в "Іловайському котлі" чекають на підмогу. Мапа АТО

Сили АТО закріпляються на нових рубежах / Фото: Reuters

Російські найманці з бойовиками намагаються розгойдати оборону підрозділів АТО.

Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко оприлюднив дані щодо ситуації у зоні АТО. Так, бойовики та підрозділи регулярної армії РФ продовжують атаки на позиції силовиків на всіх ділянках конфлікту, включаючи новий напрямок удару у бік Маріуполя, який вже назвали Південним фронтом.

Противник продовжує натиск зведеними тактичними угрупуваннями з великою кількістю піхоти, яка підкріплена танками, бойовими машинами піхоти та артилерією.

Один із найзапекліших боїв зараз проходить під Іловайськом та у самому місті, оперативна ситуація у цьому районі вже отримала назву "Іловайський котел", у якому опинились зведені підрозділи сил АТО. Як повідомляє РНБО, на оперативному напрямі Шахтарськ-Іловайськ збирається завдати удару велика тактична група противника. Окрім того, раніше комбат батальйону Донбасу Семен Семенченко повідомив про посилення позицій бойовиків на лінії населених пунктів Кутейникове-Старобешеве. Інформацію про захоплення деяких населених пунктів у Старобешевському районі повідомляє і РНБО.

Таким чином, противник двома ударами з флангів може завдати ударів по підрозділах сил АТО, які зараз знаходяться під Іловайськом.

У свою чергу у Генеральному штабі повідомляють, що рішення про деблокування Іловайську вже виконується.

Важкою ситуація залишається і на Південному фронті, бойовики та російські регулярні частини РФ захопили місто Новоазовськ та ряд населених пунктів Новоазовського району. Для штурму міста противник застосував артобстріл з "Градів", під вогнем яких у місто ввійшли дві колони техніки РФ.

РНБО пояснила залишення Новоазовська, який відкриває пряму дорогу на Маріуполь, намаганням зберегти життя  військових та боєздатності підрозділів. Командування АТО прийняло рішення перегрупувати сили та закріпитися на рубежах біля Маріуполя, де оперативно створюються потужні лінії оборони.

Зараз Новоазовськ знаходиться під повним контролем противника, але судячи з інформації від РНБО, противник поки укріпляє зайняті позиції. Окрім того, створення нових рубежів оборони помічено й у населених пунктах Перевальськ, Зоринськ, Малоіванівка, Фащівка, Вергулівка, Розсипне, де терористи готуються для довготривалої оборони маршруту, який з'єднує Алчевськ та Донецьк.  

Окрім того, зберігається висока активність диверсійно-розвідувальних груп, які намагаються проникнути з боку Росії углиб території України. Так, учора прикордонники Херсонського загону втримали позиції в бою і завадили проходу диверсійно-розвідувальної групи, що рухалася з Криму на материкову частину України.

Нагадаємо, що Порошенко скликає засідання РНБО через вторгнення російської армії.

Бойовики та військові РФ продовжують атаки на позиції силовиків

Бойовики та військові РФ продовжують атаки на позиції силовиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація