Новопризначений глава Миколаївської ОДА зробив десятки помилок у тестуванні на посаду

Деякі слова у презентації чиновника просто неможливо зрозуміти. 

Переможець конкурсу на посаду голови Миколаївської ОДА Олексій Савченко під час написання презентації на конкурсі щодо посади припустився чисельних помилок, у тому числі друкарських. 

Про це йдеться у сюжеті "Схем".

Савченко – нардеп від БПП. Він склав тест за рекордний час – відповів на 40 запитань всього за 6 хвилин, тобто у 5 разів швидше за свого найближчого конкурента.

На кожній сторінці з презентації Савченка журналісти помітили десятки помилок у словах на кшталт "диячу освиту" замість "дитячу освіту" або "навидь ликів" замість "навіть ліків". Деякі вислови із завдання переможця конкурсу не одразу можна зрозуміти. Зокрема, "підрамка селу", "пітоні води", "дующего институту праці".

Презентацію Савченка демонстрували на екрані перед членами Комісії з питань вищого корпусу державної служби, але на численні граматичні помилки ніхто не звернув уваги.

Очільник області пояснив журналістам, що квапився під час виконання завдань, тому і наробив таку кількість помилок.

"Спочатку я почав писати ручкою, так. А потім мені сказали, що ручкою не приймуть. І мені треба було швидко це надрукувати. І я вже не, ну розуміючи, те, що треба щось здавати, так, а те, що я написав не приймуть, то я вже, як воно там було, не дивився", – наголосив Савченко.

У тестовій частині завдання Савченко відповів правильно на 34 запитання із 40.

Примітно, що найвищі бали Олексій Савченко отримав від таких членів комісії: представниці президента Наталії Анненкової, очільника Національного агентства з питань державної служби Костянтина Ващенка, голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак, голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, заступника директора Інституту законодавства Верховної Ради України Артема Янчука, і від представниці Профспілки працівників державних установ України Тетяни Нікітіної.

Савченко був призначений главою ОДА після визнання переможцем конкурсу. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко. Очільник області має пройти випробувальний термін, що триватиме 3 місяці.

Попередній голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов вирішив скласти з себе повноваження.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація