Облуплені стіни та величезні тріщини. Жителі Бучача скаржаться на стан дитсадка

За словами очевидців, заклад розвалюється просто на очах. 

У містечку Бучач, що на Тернопільщині, місцеві жителі скаржаться на дитячий садок "Сонечко", який перебуває у жахливому стані. На фотографіях видно облуплені стіни та величезні тріщини.

За словами очевидців, заклад розвалюється просто на очах. Про це повідомили ТСН.ua місцеві жителі.

Один із жителів Бучача каже, що через стан приміщення страшно за тих дітей, які там виховуються, а ремонт закладу вже не вперше відкладається. 

"В який раз чиновники обіцяли зробити ремонт, але, як завжди, виділені на це гроші кудись пропадають. Всі зусилля батьків марні. І звичайно я хвилююсь за тих дітей, які там виховуються", - зазначив містянин. 

Своєю чергою, у приймальній дитсадка зазначили, що веранда перебуває в аварійному стані, але діти не ходять через цей вхід.

"Там одна веранда, ми нею не користуємося, але вона належить до садку і потребує ремонту. Критичного нічого немає, сама ця веранда потребує ремонту. Будинок старий і це приміщення пристосували до садку. Веранда в аварійному стані, але через цей вхід діти не заходять", - зазначила співробітниця закладу.

У Бучацькій районній державній адміністрації про цю ситуацію знають. Тут уже розробили проект капітального будівництва садка замість косметичного ремонту і укріплення веранди.

"Ми от з архітекторами, містобудівельниками порадилися, що з такої економічної точки зору немає потреби от зараз проводити такі роботи, укріпляти цю веранду. Набагато ефективніше було б уже провести капітальне будівництво. Тобто добудувати капітальні опорні стіни до будівель, що існують, і тим самим вже вирішити питання не тільки самої веранди, але вже й можливо збільшити кількість місць у садочку", - прокоментував ситуацію перший заступник голови Бучацької РДА Кузь Іван Іванович.

Окрім того, фінансування ремонту закладу відбуватиметься з міської ради та з бучацького районного бюджету. Заступник голови Бучацької РДА зазначив, що роботи розпочнуть тоді, коли буде вся сума.

"Міська рада виділяє фактично 450 тисяч, бо там, по-моєму, проект 900 тисяч. Я так не орієнтуюся до копійки, але в межах 900 тисяч. 450 тисяч дасть міська рада. Решту суми ми планували получити із бучацького районного бюджету. Проблема в тому, що за вересень місяць в нас перевиконання районного бюджету склало тільки 104,4 %, а використати перевиконання ми можемо тільки в тому випадку, коли воно буде складати 105%, тобто ми не добрали 0,6%. В жовтні ми знову будемо дивитися на перевиконання, якщо воно буде, то будемо долучати другу частину суми, щоб забезпечити кошторисну вартість всіх тих робіт", - сказав заступник голови Бучацької РДА.

Нагадаємо, раніше у Черкасах співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили розтрату 2,5 млн грн бюджетних коштів, які були виділені на ремонт дитсадків.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація