Обшуки у Харкові триватимуть кілька днів, а підозри отримають кілька чиновників

Обшуки у Харкові триватимуть кілька днів, а підозри отримають кілька чиновників

Фото: Сайт президента України

ГПУ продовжує розслідувати справу розкрадання землі.

Обшуки у харківських можновладців триватимуть ще кілька днів. За словами генпрокурора Юрія Луценка, після вилучення доказів у справі про незаконні оборудки із землею підозри висунуть одразу кільком чиновникам, серед яких і народні депутати, йдеться у випуску ТСН.16:45.

Поки що з відомих фігурантів у справі - мер Харкова Геннадій Кернес та народний депутат Михайло Добкін. Вони проходять як свідки.

Харківські обшуки почалися 15 вересня о 7 ранку, всього у слідчих в опрацюванні понад сотню адрес будинків та робочих місць чиновників. Зокрема, обшукали частину готелю "Національ", де мешкає очільник Харкова Геннадій Кернес. І хоча, за його словами, нічого не вилучили, мер назвав справу, за якою проводять слідчі дії, суто політичною.

Як передають наші харківські кореспонденти, сьогодні поки що жодної процесуальної дії у владних кабінетах не було.

Нагадаємо, справу порушили два роки тому за фактами незаконного виділення землі у період 2008-2010 років. Щоби довести провину будь-кого, потрібна велика робота, каже генпрокурор Луценко. Тому, коли фігурантам справи зможуть оголосити про підозру, він сказати не може.

"Підозра може бути, коли ми отримаємо документи, вивчимо їх, пропишемо з посиланням на конкретні документи, проведемо графологічні експертизи, проведемо допити посадових осіб. Адже мова йде не просто про розкрадання, йдеться про створення злочинної організації", - повідомив Луценко.

Раніше ЗМІ опублікували схему, за якою розкрадалися харківські землі. У схемі фігурують п'ятеро чиновників.

Як повідомляв Луценко, обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн. Правоохоронці намагались обшукати житло матері Михайла Добкіна, але той прописаний у цій квартирі та користується депутатською недоторканністю. Кернес називає цю справу вигаданою.

Луценко повідомив, що після обшуків у Харкові підозри висунуть одразу кільком чиновникам

Луценко повідомив, що після обшуків у Харкові підозри висунуть одразу кільком чиновникам

Повʼязані теми:

Наступна публікація